Jézus viberen üzen: hátha ez segít!

Karácsony közeledtén évek óta eszembe jut, vajon mit szól Jézus, ha letekint ránk? Tán elégedett, hogy születése napját zászlónkra tűzve kitör az ajándékozási láz? Vagy bosszankodik, látván a sok felesleges ajándékvásárlást?

Én igazán próbálom szeretni a szeretet ünnepét. Gyerekként ez könnyebben ment. A karácsonyfánk égői csak késő este izzottak fel (már amikor hajlandóak voltak!), a kádban napokig úszkáló ponty rántott halként tartármártással illatozott az asztalon, Apu inget kapott, Anyu táskát, én mindig valami ruhafélét (később ezt ruhaanyag váltotta fel), társast, könyvet, testvéreim is hasonló dolgokat. Egyetlenegy alkalommal lepődtem meg igazán, amikor pár hal - ez alkalommal akváriumban - is érkezett. Volt is nagy boldogság!

S mi maradt meg ebből? A puha emlékek biztosan. Az aranyhalak már rég kidöglöttek, s én is úgy érzem, lassan belefulladok a lista listájának listájába. Heteken át frissítek, utánajárok (egy-két alkalommal kénytelen vagyok én is felkeresni egy-egy bevásárlóközpontot), linkek birtokában böngészek. A történet már rég nem arról szól, hogy a szeretet jegyében ötletelek, s próbálok örömet szerezni. Az elkényelmesedett világ és az ötlettelenség (vagy a másikra nem figyelés?) nem szül semmit – leginkább ajándékokat nem. Mentségem – nagy a család.

Mindeközben a bevásárlóközpontok parkolói megközelíthetetlenné válnak, s beljebb lépve a csillámporba bújtatott szeretet már annyira mű és szirupos, hogy legszívesebben menekülőre fognám. Helyette sodródom a hömpölygő tömeggel, erősen kapaszkodva karácsonyi listámba, hogy el ne vesszek. S az árusok – legyen az nagy multi vagy egyszemélyes kis bolt – mindent, amit az év során nem sikerült eladniuk, megpróbálnak ránk sózni. Mi meg hagyjuk – büszkén és dalolva. Hogy aztán szenteste körülállva a fát némi meghittségre is szert tegyünk.

Pont a lényeg veszett el a fene nagy igyekezetben? Pedig én igazán próbálkozom. Ha mással nem, a gyerekekkel közösen ajándékba készített édességekkel, bonbonokkal. Hogy milyen sikerrel – talán majd 20 év múlva a gyerekeim megmondják.

Addig is titkon reménykedem, hogy Jézus legalább viberen küld egy üzenetet Apjának, hogy ideje új Megváltót küldeni – egy születésnap nélkülit. De ezúttal a három királyok és ajándékaik is maradjanak el. Hátha ez segít!

Karácsonyi vásárlás - a kép tavalyi, de nem mindegy??
karácsonyi vásárlás
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.