Házi piakotyvasztással az egészségért

Saját fogyasztásra évente ezer liter sör főzését engedélyezné a kormány minden háztartás számára – jelentette ki Balog Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a Főzdefeszt csütörtöki megnyitóján. Értsd: az ötven liter pálinka otthoni előállítását már engedélyező társulat tovább dolgozik az alkoholfogyasztás népszerűsítéséért.

Ezek az intézkedések egyben azt is bizonyítják: a kormány valóban nem pénzbehajtás miatt vetette ki az úgynevezett chipsadót, hanem népegészségügyi stratégiájának elemeként. Ennek része a pia házi előállításának favorizálása: nyilván minden magára valamit is adó magyar férfi letol napi két és fél liter, (öt korsó!) sört, amit persze felesekkel kísér. A kóla, a burgonyaszirom, valamint az energiaital, esetleg a kávé adójának radikális növelésén túl ugyanis elsősorban a házi alkoholkészítés segítheti elő a lakosság egészségügyi mutatóinak javulását, így a gyógyszerkassza kiadásainak csökkentését.

Kétségkívül unortodox a módszer, ám a fülkeforradalmi kormány messzemenően kiérlelt politikát folytat, így alighanem ezúttal is következetes marad. És ha ezen a vonalon halad tovább, akkor a tárgykörben hamarosan újabb intézkedés következhet. Mint tudjuk, a rendszeres testmozgás segíthet a betegségek megelőzésében: itt az ideje hát, hogy a Videoton-címerrel ékesített futball-labdákat számla nélkül lehessen értékesíteni.

Már csak a gazdaság kifehérítése érdekében is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.