Átverés

Azok után, amit a baloldali ellenzék összeszerencsétlenkedett Budapesten, se Falus Ferencnek, se Bokros Lajosnak nem maradt esélye arra, hogy megszorítsa Tarlós Istvánt. Szegény Falus Ferenc a várakozásokat maga rombolta szét, de az egységes baloldal jelöltje volt.

Ebben a közhangulatban érkezett a baloldal által jobbára kóklernek minősített Nézőpont Intézet kutatása, amely azt jelezte, hogy Bokros Lajos népszerűbb Falus Ferencnél. Ekkor a folyamatok felgyorsultak, s valaki (valakik) Falust rávették, hogy lépjen vissza a jobboldali Bokros javára. Csak találgatni lehet, kik voltak ők, mindenesetre a Szigetvári Viktor-féle Együtt, Gyurcsány Ferenc pártja, a DK és az MSZP Kunhalmi Ágnes vezette budapesti szervezete felsorakozott Bokros mögött. A PM belőle azonban már nem kért, s kifejezte elutasítását az MSZP országos elnöksége is, amelynek nevében Tóbiás József leszögezte: nincs immár baloldali főpolgármester-jelölt. Tegnap pedig kijött a Medián mérése: Falus Ferenc a visszalépése előtt jól érzékelhető különbséggel vezetett Bokrossal szemben.

Lehetne élcelődni azon, hogy a Fidesz átverte az ellenzéket, ami igaz, de már megszoktuk. Ezúttal másról is szó van: arról, hogy a baloldali ellenzékből valaki (vagy valakik) – és tartani lehet attól, hogy nem csak Budapestet érintően – egyáltalán nem október 12-ében gondolkodik, hanem 13-ában, abban, hogy egyre nagyobb falatokat harapjon ki a Bokros Lajos jelölésével önmagával is meghasonuló MSZP még így is jelentős szavazótáborából. A Szigetvári-féle Együtt ehhez jelentéktelen. Az viszont nem vall Gyurcsány Ferencre, hogy pánikba essen a Nézőpont kutatásától. Róla van szó, hát persze, hogy róla. Az ő nézőpontja ezúttal (is) más.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.