Attak

Egyelőre nincs érdemi információnk arról, hogy az ATV és a Népszabadság szerkesztősége jogszerűen tarthatja-e meg az április elsejére, másodikára, harmadikára és negyedikére meghirdetett szakpolitikai vitáit, illetve az április 5-re, szombatra beharangozott miniszterelnök-jelölti vitát. A Nemzeti Választási Bizottság álláspontja szerint ugyanis a két szerkesztőség, mivel meghívásunk az LMP-t, a kormányváltók szövetségét és a Fideszt érintette, megsértette az esélyegyenlőség elvét azzal, hogy a vitából más, országos listákat állító pártokat kirekesztett. A két szerkesztőség szerint e határozat téves jogértelmezésen alapul, és ezért a Kúriához fordult jogorvoslatért. Egyelőre nincs döntés.

E bizonytalan helyzetben – és az idő rövidségére való tekintettel – az ATV és a Népszabadság szerkesztősége úgy döntött, hogy viták helyett inkább össztűz alá vonja a témákban meghívott politikusokat, külön-külön. Továbbra is bízunk abban, hogy előzetesen meglebegtetett álláspontjukkal ellentétben a Fidesz szakpolitikusai végül elfogadják meghívásunkat.

A műsorok tehát a mai naptól 20 óra 35 perckor kezdődnek. Az érintett politikusokat 20-20 percig faggatja az ATV és a Népszabadság egy-egy munkatársa, továbbá egy az internetes közösségből meghívott újságíró. A műsor címe: ATTAK, a programok csatája.

A mai napon a külpolitikával kezdünk, a kérdező az ATV részéről Bombera Krisztina, lapunk részéről Inotai Edit rovatvezető lesz. Szerdán az oktatás lesz napirenden, csütörtökön az egészségügy, pénteken a gazdaság. Április 5-én, szombaton 19 óra 10 perckor kezdődik a miniszterelnök-jelöltekkel tervezett fórum: a két szerkesztőség részéről Kálmán Olga és Csuhaj Ildikó kérdez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.