Kampány

A Fidesz kívánsága, miként azt Zsigó Róbert szóvivő szíves felhívásából tudjuk, hogy Ukrajna ügye ne legyen a kampány témája. A magyar ellenzék tehát egyetlen szóval ne említse, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy átláthatatlan megállapodás keretében odakötötte Magyarországot a Krím félszigetet elfoglaló, Ukrajnát rohammal fenyegető Oroszországhoz. Senki se példálózzon Csehországgal, ahol nehezen tudják elképzelni, hogy ezek után orosz cégek részt vehessenek a temelíni atomerőmű bővítésében, mert úgy vélik, Oroszország kikerült a kiszámítható, demokratikus országok csoportjából. Így aztán a magyar ellenzék inkább fel se hozza se Ukrajna, se Oroszország, se a paksi bővítés ügyét, mert ezek nyilvánvalóan nem belpolitikai témák, különben sem lenne ízléses, mert az ukrán népnek a legkevésbé van szüksége a „Gyurcsány-koalíció” kijelentéseire.

Világos: az ellenzék ne tegye szóvá tehát az egészségügy összeomlását, mert a betegeknek a lehető legkevésbé van szükségük erre. A legjobb, ha hallgatnak az oktatás államosításának csődjéről is, hiszen se a gyereknek, se a szülőnek nincs ínyére ilyeneket hallgatni. A devizahiteleseket sem lenne túlzottan elegáns kampányidőszakban a helyzetükre célzó üzenetekkel megszólítani.

Ki ne felejtsük a sorból a portfóliófeltöltéssel bíbelődő tanárokat, a leszakított több mint négymillió létminimum alatt élőt, az éhező és megalázott közmunkásokat – a lehető legjobb, ha az ellenzék meg sem szólal. Persze ne túlozzuk el, a Fidesz ezt nem kívánhatja: Zsigó szerint a rezsicsökkentésről nyilván ejthetnének néhány elítélő szót, az jól jönne.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.