Balvégzet? – Véleményünk a Simon-ügyről

Innen szép nyerni – nagyjából ezzel biztathatja magát a Magyar Szocialista Párt azok után, hogy elnökhelyetteséről a Magyar Nemzet azt állította, vagyonbevallásában nem szereplő százmilliókat tart külföldi bankszámlán. Igen, tudjuk, hogy van ártatlanság vélelme, de mivel Simon Gábor egész nap nem állt a nyilvánosság elé, hallgatásával lényegében beismerte a titkolt vagyont, amivel politikai hullává vált.

Ez már nem kérdés. Az viszont igen, hogy biztos vesztessé tette-e ezzel a pártját és általa az egész ellenzéki összefogást két hónappal a választások előtt. A győzelem eddig sem volt kézzelfogható, de most már nagyon sokaknak kell nagyon utálniuk ahhoz Orbán rendszerét, hogy ebből kormányváltás legyen.

Ez nem bajai videó. Akkor sem, ha Simon Gábor nem a pártkasszát, hanem ismeretlen eredetű magánvagyonát tartja az eltitkolt számlán. Amennyiben egy megújulást hirdető párt elnökhelyetteséről ez derül ki, az akkor is megrendítő erejű ütés az MSZP-nek, ha a pénznek nincs köze a párthoz. Ha Simon vagyona parkol külföldi számlán, akkor az MSZP-nek azonnal el kell távolítania a pártnak még a környékéről is. Ennek első lépése estére megtörtént.

Ez a szükséges minimum. Ha az MSZP nem képes őszintén feltárni a Simon-ügyet, akkor nem csak egy választást fog elveszíteni. Kérdés, van-e már elég elszántsága ahhoz, hogy elmondja, mi történt valójában, milyen pénzről van szó, vagy választási taktikából kárminimalizálásra törekszik.

Ha a döntésben bizonytalan, gondoljon arra, hogy igenis vannak olyan szavazók, akik nem a lenyúlt pénzt rosszul eldugó balfékek és az állami milliárdokat baráti kézbe csorgató arcátlanok közül akarnak választani. (A szerk.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.