Ki a hülye?

Rétvári Bence országos hülyeségmondó versenyt indított a Marx-szobor eltávolításáért. Következetesen Karl Marxnak nevezi a filozófust, holott magyarul Marx Károlynak hívjuk. Ahogy Jules Verne is Verne Gyula! Persze, ha Kálmán Imréről van szó, tiltakozik, hogy az osztrákok miért hívják Emery Kalmannak. De a lényeg: kinek árt egy különben művészi értékű szobor, ami hozzátartozik a közgáz történetéhez? Marxot egyebek között rasszista és antiszemita nézetei miatt ítéli el. Tudna nekem néhány érdemi idézettel szolgálni, ami ezt alátámasztja? Az viszont tény, hogy Marx jó néhány elmélete ma is érvényes, így például az értéktörvény elmélete, a termelés primátusáról szóló tézisei, vagy a profit természetéről írottak. Javaslom, hogy ezeket tanulmányozza, könnyebben megérti az orbáni gazdaságpolitika buktatóit.

Gondolom Rétvári már üzent az oroszoknak is, hogy bontsák le az összes Sztálin-szobrot, különben nem lesz paksi üzlet. És az angoloknak is, hogy távolítsák el Nelson admirális szobrát a londoni Trafalgar térről, mert neki meg nagy szerepe volt a gyarmatosításban.

Ha Einstein ma élne ismét elmondaná híres mondását: vagy én vagyok hülye, vagy mindenki más!

Dr. Braun Gyula közgazdász, Gyula

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.