A keresztnév stimmel

Rendkívül örülök annak, hogy Karl Marx szobra továbbra is a Budapesti Corvinus Egyetem aulájában marad. Az egyetem rektora frappáns válaszban utasította helyre az ún. KDNP („párt”, tagság nélkül) támadását.

Itt, Németországban Karl Marx tiszteletnek és megbecsülésnek örvend, a XIX. század egyik legnagyobb filozófusának tartják, tananyag minden iskolában (Bob Dylan úgyszintén). A XX. század katasztrófáiról nem ő tehet, hanem azok, akik nevével visszaéltek. Szobrait az egyesült Németországban sehol nem távolították el, utcák és terek viselik nevét, nem csak az egykori NDK területén. Munkássága a német szociáldemokrata munkásmozgalom, majd párt programjának egyik alappillére, nélküle a mai erőteljes, magabiztos, megvesztegethetetlen és független német szakszervezetek nem létezhetnének. Mentora és mecénása, Friedrich Engels az elmúlt hetekben került a figyelem középpontjába.

Gyerekkoromban a lakóhelyem közelében lévő egyik budaörsi utcát Marx Károly utcának hívták (mintha magyar lett volna), ma Károly király út a neve... A keresztnév stimmel.

1965, serdülőkorom óta vagyok Népszabadság-olvasó, néhány év kimaradással az NSZK-ba településemtől (1986) a Nol megjelenéséig. Ha a szép Magyarországon tartózkodom, reggelenként először az Önök napilapját vásárolom, utána jön a kenyér és a tej.

Nagy elismeréssel adózom az Önök tevékenységének, mindennap örömmel kattintok a Nolra. Színtiszta, gyors információkat kaphatok Magyarországról és a világról. Köszönöm.

Theo Kroh
tanár, Rastatt

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.