A szerk: Hangember

Annyira, de annyira tudtuk. Már délelőtt a fejünket fogtuk, amikor láttuk, hogy a forint vészes gyengülése idején Matolcsy György MNB-elnök nyilvános rendezvényen mond beszédet. És nem csalódtunk.

A jegybankárok eszköztárában ott van a verbális intervenció fegyvere, amikor kritikus pillanatban megszólal az elnök, hogy lehűtse a kedélyeket, lelohassza a spekulációs szándékokat. Ezek a világ legunalmasabb mondatai, de nem is dumaszínházba készülnek. Súlyt az ad nekik, akinek a szájából elhangoznak.

A mi Gyurink viszont nem ilyen, nem alakoskodik, karakánul megmondja a tutit akkor is, ha éppen csapkodnak a villámok a forint feje felett. De ne őt kárhoztassuk érte. Egy jegybankelnöknek hitelesnek kell lennie, márpedig ő így önazonos. Ha megpróbálta volna lehűteni a piaci kedélyeket, akkor még azt hihettük volna, hogy dublőrt küldtek helyette.

Ráadásul Matolcsyval csak addig volt igazán bajunk, amíg meg nem láttuk Rogán Antal reakcióját. Szerinte csak a szokásos januári forintgyengülésről van szó. Tényleg szót sem érdemel. A sok csóri devizahiteles meg nyugodjon meg, hiszen Orbán megmondta nekik 2011 szeptemberében: „Senkit nem hagyunk az út szélén, kiállunk minden magyarért, megvédjük a lakáshiteleseket az eurózóna válságától.” Akkor meg így is lesz. Várják ki a sorukat.

Uj Péter azt írta hasábjainkon, hogy Magyarország a kamuzás, a hangemberkedés és az önbecsapás termelési központja. Van egy rossz hírünk: pénteken lesz egy konferencia Budapesten, amelyen több jegybankelnök mellett szólásra emelkedik Matolcsy is. Mit mondhatnánk? Térdre, imához!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.