A szerk: Népi hős

Libákban már eddig sem volt gyenge a Fidesz, de most kiteljesedik a mese. Rogán Antal felismerte magában a népi hőst. A szereposztás szerint ő lenne Ludas Matyi, a bankok meg Döbrögi. 

A furfangos Rogán pedig trükkösen háromszor veri vissza Döbrögin az ingyenes készpénzfelvétel ellensúlyozását. A szereposztás azonban fordított: a törvényhozó (Rogán) erőből sorozta meg a bankokat, akik furfangosan igyekeznek visszaverni Rogánt és megtartani a bevételeiket, hozzájutni a költségeikhez.

A népmese azonban a számlakivonatoknál véget ér: valójában mi vagyunk a deresen, és ügyfélként egyre csak kapjuk a botütéseket. Ludas Matyi és Döbrögi furcsamód nem egymásra, hanem ránk mér ütéseket. A Fidesz és a bankok csatája szívósan növeli a banköltségeinket. Mindig halljuk ugyan a nagy győzelmet, de az a fránya papír mindig egyre nagyobb számot jelez. Néhány éve még kedvünket leltük abban, hogy az egymással versengő bankok számlacsomagjai közül kikeressük azt, amelyik a legtöbb ingyenes készpénzfelvételt vagy éppen ingyenes internetes átutalást kínálta. Ki tudtuk számítani narancssárga csík nélkül is, hogy mennyi időt és pénzt spórolunk meg így. Most meg csak azt konstatáljuk, hogy a bankok hogyan vernek ránk már elfeledni vélt költségeket.

Miközben Ludas Matyi és Döbrögi egymással küzd, valahogy a libákkal mintha már senki sem foglalkozna. Pedig ebből indul ki az egész mese. A libajólét viszont nem okvetlen akkor a legnagyobb, ha olcsó a kukorica. A háromszori visszaverés a mesében jól hangzik ugyan, az élet viszont a legtöbbször nem így működik. Sokkal jobban járnánk ugyanis, ha a bankok az ügyfelekért küzdenének, és nem Rogánék ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.