A szerk: Fólia

A hírek szerint Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár csak ezen a héten szerdán tekinti meg saját szemével a Balmazújváros határában éktelenkedő, kétezer tonna veszélyes hulladékot tartalmazó tárolót, amelynek állapota az elmúlt években egyetlen jogszabálynak sem felelt meg. Az országosan elhíresült telepre már múlt héten csütörtökön fölhívtuk a figyelmet, ám az ágazat legfőbb vezetője csak majdnem egy hét késéssel ér oda Budapestről.

Vajon miért? Hiszen ha ellenzékben volna, akkor Illés Zoltán nyilván már napok óta ott éjszakázna a kilyukadt konténerek alatt, hogy a kamerák kereszttüzében saját testével itassa föl a magyar emberek földjére szivárgó mérget. De Illés Zoltán hatalmon van, ennélfogva megteheti, hogy nagyvonalúan ne vegyen tudomást a hortobágyi méregtelepről. Holott efféle tárolókkal sajnos tele van az ország, csak éppen nincs pénz az ártalmatlanításukra. Azért nincsen, mert elpazarolták sokkal fontosabb dolgokra, például stadionokra.

A hortobágyi telep fölszámolása mintegy 200 millió forintba kerülne, de erre nincsen forrás, a debreceni stadionra viszont van pénz, nem is kevés: mintegy 11 milliárd forint. Ennyit a hatalom realitásérzékéről.

Hanem Illés Zoltán hortobágyi látogatásának időzítése is elárul egyet és mást. Például azt a görcsös akarást, ahogyan a kampányüzemmódba kapcsolt kormányzat mindenáron a pozitívumokba próbál kapaszkodni. Illés Zoltán addig be nem teszi a lábát a hulladéktárolóba, amíg ott a valóság fogadja: azaz a káosz. De mihelyst a telepre rákerül a jótékony fekete fólia, megjelenik Illés Zoltán, és a háta mögé mutat: látjátok, rendbe tesszük az országot.

Pedig nem. Csak eltakarjátok a valóságot, hogy ne lássuk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.