Merítés

Magyarország fővárosában az elmúlt napokban több ezren órákig álltak sorba azért, hogy a krisnások által működtetett Ételt az Életért Alapítványtól egy tál meleg ételt kapjanak karácsonyra. 

Hatalmas tömeg vár az ételosztásra
A Rákóczi úton áll a Blaha Lujza tér felé tartó sor, ahol a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének szegényélelmezési programját megvalósító Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány munkatársai meleg ételt osztanak 2013. december 24-én. A háromnapos karácsonyi élelmiszer- és ebédosztáson 4500 adag, mintegy 32 tonna élelmiszert osztanak a rászorulóknak. MTI Fotó: Marjai János

Azért kellett ilyen sokat várakozniuk, mert sokan voltak. A Blaha Lujza tértől az éhesek sora hosszan kígyózott a Rákóczi úton. Ám ez a sor sem volt elég hosszú ahhoz, hogy a látvány a jobboldali véleményformálók ingerküszöbét elérje.

Azokban a pillanatokban, amikor az emberek az ételre vártak, a kormányközeli napilap internetes felületén megjelent egy cikk, amely ezt a címet kapta: „Kapóssá válhat a magyar gazdasági modell”. Ez elég jó cím. Akár hangosbemondón is közzétehették volna a Blaha Lujza téren. Akárcsak a folytatást: „egyre több ország merít az Orbán-kormány intézkedéseiből”. Biztosan sokan nevettek volna a szóviccen. „Merít”. Külföldön Orbán intézkedéseiből merítenek, idehaza meg a kondérból. A szegénykonyhán.

Milyen kár, hogy az éhes ember kevésbé érti a viccet. Ha valaki ételért áll sorba karácsonykor, nem érti, másoknak miképpen hozhat milliárdokat a Jézuska. De nem is olvas Közbeszerzési Értesítőt, amelyből megtudhatná, hogy konzorciális partnereivel újabb milliárdos közbeszerzések sorát nyerte el a Közgép.

Két karácsonyi sor. Az egyik az éhezőké, a másik a konzorciális partnereké. Az egyikben állóknak a krisnások kondérjából merítenek, a másikban lévőknek az államéból. Ma csak egy módon lehetne elérni, hogy az előbbieknek is jusson az állam fazekából. Ki kellene írni egy közétkeztetési tendert, amelyen minden éhes magyar a Közgép konzorciális partnereként indulhatna. Akkor végre talán ők is meríthetnének a sikerekből, amelyekről a plakátokon olvashatnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.