Nagy N. Péter: Heavy Rogán

Sokkal jobb nekünk, ha Rogán Antal nem tudatosítja magában, hogy valójában mit tesz. Ha csak mint egy vérbő rockzenész, viszi a koncert hangulata, és nem érdekli, mit szólnak ehhez az egészhez a rendezők, a tűzoltók, az ÁNTSZ, a közönség hátra szoruló, józannak megmaradt része és egyáltalán, a normák világa.

Kiáll a közönség elé, megtapsoltatja, énekelteti az embereket. Most mindenki!! Szabadulnak mindjárt az ásotthalmi dúvadok? Gyorsan új jogszabályt rendelt a Fidesz frakcióvezetője, hogy még egy évig előzetesben lehessenek. Ha tényleg ők a bűnösök, semmi baj, ha nem, már rég új zenék mennek új közönséggel, mire kiderül.

Bajai videó – börtönbe mindenkivel, aki hamisít, pattan azonnal a frakcióvezető részvételével fogalmazott törvényjavaslat. Az is, aki gondatlanul – vagyis véletlenül – teszi. Ez utóbbi oly nyilvánvalóan vágta volna falhoz a méltányosságot, hogy visszavonták. De épp elég ijesztő, hogy eszükbe jutott. Sikere volt.

De mindezzel még csak saját maga előzenekara volt. Hamarosan már egyenesen odaállt Eva Rezesova házi őrizetének épülete elé, hogy videoüzenetben követelje a nő házi őrizetének börtönbüntetéssé rontását. Példátlan, hogy egy politikus a jogerős bírósági döntés előtt kinyilvánítsa, milyen jellegű határozatot tartana elvárhatónak – mondta Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke. Nincs a világon rendezett civilizáció, ahol ezt meg lehet csinálni, tenném hozzá. Hogy a hatalom a bíráktól rendeljen ítéletet! És meg is kapja. Meglehet, hogy csak véletlenül, de akkor is, éppen az történt néhány óra múlva, amit sürgetett. A közönség csápol, a jog tekintélye a biztonságiak lába alatt.

A Rogán-turné pedig nem áll meg, sőt meghökkentő módon toborozza rá a közönséget. Levelet küld kerülete lakóinak, hogy kampányoljanak vele, de még küldjék is el neki mindenkinek a mailcímét, telefonszámát, mindenét, akit erre alkalmasnak gondolnak. Ez nemcsak azért tilalmas, amiért törvényhozó nem diktál a bíróságnak ítéletet, hanem jog szerint sem szabad. Még akkor sem, ha civil ésszel esetleg nem érthető, hogy egy ilyen csupa dorombolás és akolmeleg barátgyűjtés miért kifogásolható. Politikusnak, aki más emberek sorsának kezelésére jelentkezik, kötelező tudnia, hogy nem nyúlkálhat bele más (elektromos) postaládájába.

A show folytatódik. Az ország legfelső bírói testületének hétfői döntése után Rogán Antal szót kért: „Csalódottak vagyunk, mert a legfőbb bírói testület is a bankok oldalára állt a mai döntésével.”

Akkor jobb nekünk, ha feltételezzük, nem gondolt bele, mit mond, csak a közönségének játszik. Azt állította ugyanis, hogy a magyar igazságszolgáltatás legkiválóbb polgári bíráiból álló testület nem a jog szerint lehetséges megoldást kereste, hanem valaki mellé odaállt. Ebből a szempontból mindegy is, hogy a bankok vagy a hitelesek a kedvezményezettek, a lényeg, hogy otthagyták a jogot, és átálltak valaki mellé. Ahol ilyen állítás okkal hangozhat el, ott nincs akadálya a diktatúrának, hiszen a politikai főerő mellett senki más nem teljesíti a kötelességét.

Ha vannak minőségi rockzenész ismerősei Rogán Antalnak, tudhatja, hogy amikor lejönnek a színpadról, lemegy az adrenalin, és okosabb, körültekintőbb emberek, mint a legtöbbünk. A legjobbak zenélés közben is.

A Fidesz frakcióvezetője Eva Rezesová házi őrizetének helyszínéről üzen a bíróságnak
A Fidesz frakcióvezetője Eva Rezesová házi őrizetének helyszínéről üzen a bíróságnak
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.