Marnitz István: Ünnepi felhívás

Kedves tanuló ifjúság, tisztelt tanári kar! Mint köztudott, most, 2113 novemberében ünnepeljük a rezsiváltás századik évfordulóját.

Ki ne tudná, száz esztendőnek előtte az alapító atyák, élükön Orbán Viktor Örökös Rezsielnökkel, ekkor csökkentették 11,1 százalékkal a rezsit. Az eseményre való méltó megemlékezés végett kérek minden tanulót és tanárt, hogy megfelelő ünnepi műsort összeállítani szíveskedjék.

Az iskolai kórus rezsicsökkentésről szóló népdalokat ad elő, Sej, letört a rezsim címmel. Versprogram számára ajánlott irodalom: kortárs magyar költők ódái a rezsicsökkentésről, könyvtárunkban több példány kölcsönözhető. Az iskolaújságba képregény készül a rezsicsökkentésről: a főszereplő, Rezsiman mindenkinek letöri a rezsijét, aki úgy kéri, „Rezsiman, segítsen a rezsimen”!

A nyolcadikosok fiatalos rezsirockoperával készülnek. Első szín: a 80-as évek kommunista rémuralma. Egy maroknyi ellenálló, élükön Orbán Viktorral, felveszi a harcot az elnyomókkal, akik erre ijedten átadják a hatalmat, és az orosz tankok is kimenekülnek az országból. Második szín: remény és csalódás. Orbán Viktor a nép kegyelméből uralkodik, új hajnal hasad.

Ám a kommunisták és a liberálisok ármánnyal, mesterkedéssel visszaszerzik az irányítást, rendőrökkel támadnak Orbán Viktorra, de hű bajtársai megvédik. Orbán gyújtó hangú beszédekkel leplezi le az aljas aknamunkát, így a nép ismét pajzsra emeli. Harmadik szín: a Kánaán. A haláltusájukat vívó kommunisták külföldről kérnek segítséget, de Orbán Viktor visszaveri a támadást. Elűzi az IMF-et, kokit oszt az EU-nak, és megalkotja gránitból az Alaptörvényt. De a külföldi közműdémonok ellenállnak.

És itt érünk a rezsidráma csúcspontjára. Orbán Viktor először 10, aztán 11,1 százalékkal csökkenti a rezsit! A nép zsírján dőzsölő, vastagnyakú rezsiszörnyek csak pislognak, hová lett a luxusprofitjuk, amit Orbán Viktor szétoszt az emberek között. A démonok szűkölve balra el. Így már nyugodtan csökkenhet tovább a rezsi, amíg végül egészen el nem tűnik, és nem is tér vissza soha többé. Aranykor köszönt reánk: az Alaptörvény a Nagy Rezsikönyv részévé válik, államformánk előbb Magyar Rezsiköztársasággá, majd Magyar Rezsiországgá válik.

A záróképben hálás rezsisek rezsiimával, rezsiénekkel köszöntik népünk elejét, a korábban Fidesznek hívott Magyar Rezsiszövetséget. A rockopera címszerepére sok pályázat érkezett, ám kommunistára, liberálisra, szovjet tankra, rendőrre, IMF-re, EU-ra és rezsidémonra még várjuk a jelentkezőket. A rossz tanulóknak, későknek, a köpenyt és az ünnepi ruhát otthon felejtőknek kötelezővé tesszük a részvételt.

Többen érdeklődtek, mi is az a rezsi. A történelemtanár bácsi elmondása szerint korábban az emberek pénzt fizettek azért, hogy úgynevezett áramot kapjanak – ezzel világítottak és mindenféle masinák keltek életre tőle –, valamint gázt, amitől meleg lett. A megemlékezésen a fagyási végtagsérülteknek is kötelező a részvétel, és ünnepnap lévén természetesen egész nap tilos embert enni. Mindenkitől lelkiismeretes munkát várok. Jó készülődést!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.