Arány

Komoly hátránnyal várja a harmadik fordulót, a Kúria már végső döntését Molnár Gyula és Lakos Imre ügye. Akármi lesz is a vége, jó már nem lesz. Nem lehet az, ha egy 2007-es – fideszes – feljelentés után jó, ha 2014-re végső ítéletet kapnak a vádlottak.

Ha felmentés a vége, ennyi idő alatt akkor is tönkrement az életük. Most azonban Molnár Gyula végrehajtható, Lakos Imre felfüggesztett szabadságvesztés ellen fellebbez. Nem lehet már jó vége az ügynek, melyben épp az előző, a 2010-es önkormányzati választási kampány kezdetekor vitték el még polgármesterként bilincsben Molnár Gyulát, majd egy elsőfokú felmentő ítélet után akkor hozták meg a másodfokú határozatot, amikor a szocialista politikus már bejelentette, hogy készül a következő választásokra.

Nem tudjuk megmondani, hogy sértettek-e jogszabályt a kerületi vezetők, amikor a Kopaszi-gátnál lévő, az államtól éppen megvásárolt telkeket vállalkozásba vitték, majd e céget versenyeztetés nélkül eladták egy privát kft.-nek, amely később azt haszonnal továbbadta. Ám nem találtunk a vádak között olyat, amely szerint a polgármester és helyettese a maga hasznára döntött vagy tudatosan megkárosította az önkormányzatot. Kerületi politikai háborúba oltott gazdasági sakkpartinak tűnik ez, ahol valaki szabálytalanul léphetett. Az elsőfokú bíróság nem talált ebben bűnt, a másodfokú viszont már igen. Zárják ki a versenyből, vegyék el a játékjogát, ha így tett. De hogy jön ide a börtön? Tiltsák el a közügyektől, a gazdasági vezető tisztségektől azt, aki ilyen beosztásban hibázik, de ha nem lopott, nem károsította meg a közt, aránytalan az ilyen büntetés. Ezt mérlegelve gyorsan megtalálhatnák a bírák az arányos ítéletet. Így viszont szinte mindig a megnyugvás reménye nélkül várjuk a következő döntést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.