Hello tourist!

Budapest a második az igényes utazók bibliájaként emlegetett Condé Nast Traveller világlistáján, Londont, Párizst és Barcelonát utcahosszal előzve. A kulturális és a gasztronómiai kínálat, az uniós milliárdok és a térszépítések, a fejlődés meg a gyenge forint miatti olcsóság meghálálja magát.

Szerencsénk is van. Az a közönség, amely ránk szavazott (a tehetős, sokat utazók tábora), már rég nem Londont és Párizst keresi. Ebben a második helyben jócskán benne van, hogy a modern világ turistája vadregényes, egzotikus, kevéssé felfedezett helyekre vágyik. Budapest szuper város neki. A turizmusra nálunk az utóbbi néhány évben valóban komoly, kreatív, megújulni képes iparág épült. Lassan talán megszűnnek a Váci utcai levevős helyek is.

E második hely új esély. Hatására dőlhet a turista Budapestre. Nemcsak a fapados gépekkel jönnek majd a kisebb pénzű, olcsó sört kereső fiatalok, hanem a tehetősek is érkezni fognak. A kétezres évek elején Prágában zajlott le hasonló folyamat.

Ez azonban lehetőség csupán, amellyel élni is tudni kell. Most megmutathatjuk, milyen a szerintünk híres magyar vendégszeretet. Tehetünk egy próbát, hogy ne csak egy hosszú hétvégére nyerjük meg az utazót, hogy felkeltsük az érdeklődését például a magyar borok vagy a vidék iránt is.

Vonatkoztassunk el a politikától, a hivataloktól, a BKV-ellenőröktől, vagyis saját magunktól, és adjuk meg az esélyt. A lét és a turistalét sosem lesz ugyanaz. Örüljünk, hogy van, aki nálunk jól érzi magát!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.