A szerk: Megoldás

Ha valamilyen problémát képtelen vagy megoldani, akkor hozzál törvényt arról, hogy ez ne legyen probléma többé. Ezzel a módszerrel akarja elkerülni a hatalom, hogy ne fordulhasson elő még egyszer az ároktői rablóbanda tagjainak szökéséhez hasonló eset. A jogállam jegyében addig ültetnének előzetesben gyanúsítottakat bizonyos esetekben, ameddig csak akarnak.

Minél rosszabbul élnek a hatalommal, annál több kell belőle. Csak a naiv polgár képzelheti, hogy nem használhatják föl ellene azt a hatalmat, amit a védelmére hivatkozva zsaroltak ki.

Az ároktői gyanúsítottakat letartóztatva kapta meg az Orbán-kormány. Három év volt rá, hogy elítéljék őket. Nem sikerült. A laboratóriumok kapacitásproblémáira fütyültek. Annyi pénz sem kellett volna oda, amennyit csak úgy a mezőkövesdi aranylábúak után hajítottak. Annyi eszük sem volt, hogy folyamatosan őriztessék az életfogytiglani büntetés várományosait, akiknek nem volt semmi vesztenivalójuk. Miközben a bűnös mulasztások és felelőtlenségek egymásra halmozódnak, a kormányzó erőknek eszük ágában sincs az ügyet kivizsgáltatni és a balfácánokat felelősségre vonni. Ehelyett törvényt hoznak arról, hogy ezentúl bárkit bármeddig börtönben tarthassanak, ha az ügyészek jó súlyos bűncselekménnyel vádolják meg őt. Ezzel azokat jutalmazzák és mentik fel, akik a felháborító ároktői esetet előidézték. A rablóbanda ügyének elbírálásához nem az idő volt kevés.

Ezért aztán nem időből kell több a megoldáshoz sem. Most, hogy elfogták a szökevényeket, el is aludhat az egész ügy. Ennél már csak az lenne rosszabb, ha eztán a leendő vádlottak a szó szoros értelmében ítéletnapig, azaz ítélet nélkül akármeddig ülhetnének börtönben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.