Uj Péter: Alt+Ctrl+Del

Hát, akkor EZ lenne az alternatíva a rezsicsökkentésre, a családokat középpontba helyező adópolitikára, a gazdasági függetlenséget kiépítő politikára. Ilyen, amikor a bankok jelöltje a szavazatszerzésért már nem tud mást tenni, csak „szobrokat dönt” és szócsövén keresztül ocsmányságokat ordít a mikrofonba.

Azt veszem észre magamon, hogy rogánantalokban beszélek. Abban gondolkodom. (Népben, nemzetben.) Ahol rogánoznak, pláne Rogánon rugóznak, ott Rogánon rugozó vagyok. Rogánon rugozó gerincű felpattanó.

Nem tudom eldönteni, hogy ér-e dönteni, vagy dönteni még igen, de fejet hurcolni, hát az már nem egészen európai, vagy állítani igen, de nem dönteni, hanem szétszedni, dekonstruálni, csöndben, szakszerűn, eltávolítani testrészeket, és azt szállítani, betartva a vonatkozó előírásokat és szakmai minimumokat. És akkor még mindehhez milyen regiszterben kell kiabálni a micsodát. A nyugalom megzavarására alkalmasan.

Másfelől meg nincs olyan európai ország, ahol lenne kampánycsend, és egyébként jövő év január elsejétől Magyarországon sem lesz.

Kell a francnak. A kampány se hiányozna igazából, sőt a választás se, csak még szokatlan lenne, merész, formabontó, ha elmaradna, félek, nem értenék meg a külföldi érdekek, és különben is: úgy megszoktuk már. Pedig elég nyilvánvaló, hogy mennyi értelme van.

Csak a benzinköltség van ezen is. Közben eladják a fejünk alól a párnagázt.

Aki uszít, az nem uszít. Nálunk még a bíróság is költő, sőt egy Nietzsche. Aki uszít, az nem az értelemhez szól, hanem a primér ösztönöket célozza meg (… számolva azzal, hogy a felszított ellenséges indulatok kitörhetnek, és fékezhetetlenné válhatnak. …Ilyen jellegű nem átgondolt, indulatból, ösztönből fakadó, ellenséges, ártó megnyilvánulás kiváltására alkalmas kijelentést nem tartalmaztak.)

Ilyen jellegű nem átgondolt fakad az ösztönből, ártó megnyilvánulásra alkalmas.

Alkotmányba kéne ezt az egészet foglalni. Az egész rohadt életet, ahogy van, komolymondom. Aztán az alkotmányba foglalást alkotmányba foglalni. Aztán alkotmányba foglalni, hogy többé nem szabad alkotmányba foglalni semmilyen további alkotmányba foglalást, de aztán egy hét múlva módosítani, hogy mégis alkotmányba foglalható az alkotmányba foglalást alkotmányba foglaló alkotmány utáni alkotmányba foglalás. A gránitszilárdság, az a lényeg. Tudom, menjek az anyámba. Megyek.

Újra kéne bútolnom. Hideg restart. És még hol a vége? (Az hagyján, hol az eleje?)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.