Uj Péter: Zászlóaljszintű összekovácsolás

Reggel 5 óra 37 perckor a vekker harsány riadójára nyerte meg az alvás elleni háborút a kormányfő. (Nem mintha egyébként nem mert volna nagyot álmodni.)

A zuhanyharc és a reggeli csata után gyors siker a kávéütközetben, aztán könnyed, erőlködésmentes győzelem a mellékhelyiségben, és már jöhet is a fővárosi közlekedés csatatere, megannyi fényes győzelem, lámpától lámpáig. Mágneskártya-blitzkrieg a beléptetőrendszer ellen, az Országházon belüli távolságok és magasságok, liftek, lépcső, folyosók gyors legyőzése, és a századszinten már mindenki szemlére kész.

Rákóczi-indulót harsog a megafon, aztán: „Szemle öltözete: 14. mintájú rezsicsökkentő gyakorló, 63. mintájú csapatgázárálarc, gyalogsági alkotmánymódosító. Szemle tárgya: egyéni felszerelés, személyi higiénia.” Ellép a vigyázzba merevedett legénység sorfala előtt.

„Sz’zad ‘GYÁZZ!!! ‘henny!”

„Szijjártó! Magának véres a füle! Kidörzsölte az a hosszú haja! Micsoda maga, he? Egy ilyen bitlisz vagy micsoda? Egy koszos hippi? Most azonnal levágatja! Futólépés!”

„Maga meg min bazsalyog, Navracsics?! Hadd halljuk, mi olyan vicces? Szeretnénk mi is röhögni, Navracsics, gyerünk!”

„Jelentem, semmi.”

„Seemmiii?! Maga valami idióta, Navracsics, hogy a semmin röhög? A semmi magának vicces?? Majd meglátjuk röhög-e, amikor beultrázok magának a körletbe! Az vicces lesz, Navracsics! Arabul habra-hab. Az majd egy röhej lesz, meglátja! Na, mondja meg gyorsan, mi volt olyan vicces, hogy sorakozó közben kellett rajta röhögni, gyerünk!!”

„Jelentem, azon nevettünk, hogy mit szól majd a Fekete György haja…”

„EZMAGÁNAK VICCES?! Ez magának vicces???!!! Még egy ilyen húzása van Navracsics, fölugrok a faszára és elharapom a torkát!!! Pofa súlyba, délután jelentkezik nálam!”

„Lázár! Láázááár! Úristen, maga hogy néz ki? Fölrobbant a szájában a fogkefe? Na húzzon borotválkozni, mielőtt én borotválom meg öngyújtóval! Az isten rohassza magukra az eget, trehány, hanyag, lusta banda. Maguk az egész rezsiháború legelbaszottabb alakulata, ajánlom, hogy szedjék össze magukat, mert egy ilyen töketlen bagázzsal egy bánatos stadion programnak sem lehet nekimenni. A heppázás meg a bungizás megy egész nap, a hávájdizsi, jól érzik magukat. A rezsi meg majd magától csökken, mi???!!!”

„Deutsch! Ha még egyszer meglátom, hogy sorakozónál twittel, kettéharapom az ájfonját és lenyomom a torkán! Micsoda egy elpuhult harcos maga, Deutsch! Egész évben ott ül kinn Brüsszelben a buzik meg a pedofilok között, itthon meg kiesik az MTK!!”

„Oszolj! Öt perc múlva teljes menetfelszerelésben a gyakorlótéren, gyerünk, soványmalac-vágtában, szedjék a lábukat, mielőtt én szedem!”

A főlépcső felől LMP-s nő zokogása hallatszik, éppen mozgássérült gyerekek hátán próbálnak bejutni a parlamentbe, közben sikertelenül provokálják a békés kormánytöbbséget.

„A sírás az asszonyok dolga” – mosolygott a kormányfő, és megnyerte a tréfa elleni háborút. Békésen tűrte, hogy Havasi Bertalan a zubbonya gallérjáról, egy pipettával óvatosan kis ereklyetartóba gyűtse az aranyköpést.

Orbán Viktor a gáton
Győrújfalu
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.