A szerk: Drog

A szombathelyi MSZP-nek a Szabadelvű Társaskör Egyesülettel közös frakciója egy videofelvételt lengetve zsarolta meg azt a városvezetőt – nem tudni pontosan, kit –, akiről drogos bizonyíték került a kezébe.

Czeglédy Csaba frakcióvezető 48 órás ultimátumot adott a „drogfüggő” fideszesnek. Ha lemond, nem hozzák nyilvánosságra a felvételt. Ha nem, kezdődhet a vetítés.

Itt tartunk, idejutottunk. Miközben az ellenzéki pártok tiltakoznak a bajai „választóhurcolásos csalás” miatt, és felháborodhatunk azon, hogy Kövér László Baktalórántházán jogerősen elítélt fideszes vezetőkkel parolázik, a nyugati végeken az ellenzék ilyen módszereket alkalmaz. Azt mondják, ne irányíthassa a nyolcvanezres várost olyan drogfüggő politikus, akit egyébként föl is jelentettek, mert kemény droghoz csak törvénysértés útján lehet hozzájutni. Czeglédy szerint „véget értek azok az idők, amikor a politikusok a páncélszekrénybe zárt terhelő bizonyítékokkal zsarolták egymást”. Mint mondta, itt az új generáció, amelyik tiszta vizet akar önteni a pohárba. De hogyan?

Előzőleg meghirdették: egymillió forintos sikerdíjat kap az ellenzéki frakciótól az, aki a helyi fideszesekre terhelő bizonyítékokat szerez. Nem kellett sokat várni, hogy előkerüljön a belövéses sztori. Ami akár igaz is lehet. Ha a városi vezető drogozik, az akár alkalmatlanná is teheti posztja ellátására, de alapvetően mégiscsak egy szenvedélybeteg ember. Az ügyét a politikai ellenfeleinek is így kellene kezelniük. Ezzel mutatnák meg, hogy ők már tényleg egy új nemzedék. Nem azzal, hogy ilyen eszközökkel szereznek lejárató bizonyítékot, és azzal ezt teszik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.