Tanulópénz

Nagy feneket nem kerített a kormány annak, hogy támogatásával megpályázzuk a 2019-es Universiadét. Ennek tervét az ország népe a Blikk olvasóinak válaszoló kormányfő egy elejtett mondatából tudhatta meg. A hét végén viszont már be is nyújtottuk a pályázatunkat.

Most vagy tényleg a legnagyobb titokban egyeztettek az érintettekkel, vagy anélkül kandidáltunk az Universiadéra, hogy a részleteket megbeszélték volna azokkal, akikre ennek megvalósítása majd tartozik. Például, ha nem Ócsán akarjuk elszállásolni az érkező versenyzőket, akkor alighanem fel kell építeni egy „falut”, amit a rendezvény végétől majd másra kell használni, de arról eddig nem hallottunk, hogy hol valósulhatna ez meg. Ezen felül hiányozni látszik néhány sportlétesítmény is. Egyelőre kicsit sem világos, mennyi pénzből mekkora eseményt akarunk rendezni a világ diák sportolóinak.

Az elmúlt években olyan nagyhatalmak tartották az Universiadét, amelyeknek nem számított a pénz, ezen keresztül is meg akarták mutatni nagyságukat a világ előtt. Ebben bizonyosan nem tudunk, ezért nem is érdemes vetekedni velük. Egy alaposan előkészített, jól szervezett, emberi léptékű Universiade azonban képes lenne jó hírünket vinni a világban.

Egy olyan, amely nem megalomán, a rendezvény végétől hasznavehetetlen, kihasználatlan beruházásokat hagy maga után, hanem az ország számára hasznosítható létesítményeket, infrastrukturális fejlesztéseket. Hagyjuk magunkat meggyőzni, ha ilyen terveket ismerünk meg. Nem ártana azonban mielőbb, mert éppen elég eszetlen sportberuházás folyik a szemünk előtt ahhoz, hogy kételkedjünk egy újabb ésszerűségében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.