A szerk.: Unortodox

Nem fogunk unatkozni a választásokig. Ha esetleg ezt terveztük volna, akkor most az ellenzéki oldal két erős embere tesz róla, hogy jól szórakozzunk. Mi és a Fidesz. Mert hogy a Lendvay utcában a hasukat fogják a röhögéstől, az biztos.

A nagy-nagy választási egyeztetésre azzal ment az Együtt, hogy Bajnai Gordon és Mesterházy Attila nyilvános megmérkőzésén dőljön el, ki lesz a közös miniszterelnök-jelölt. Amire az MSZP tromfolt: mérkőzzünk, fiúk, de akkor egy rendes előválasztáson derüljön ki, hogy ki lesz a frontember.

Olyan ez, mint a Fidesz médiatörvénye: minden passzusa megtalálható egy mértékadó demokrácia hasonló jogszabályában, csak éppen összeollózva hátborzongató az egész. Hasonló, választás előtti megmérkőzésre van ugyan példa máshol, csak éppen nem pártok között, hanem párton belül (például az amerikai elnökválasztás előtt).

Mit mond az MSZP: Versenyezni akarsz? Akkor gyere le az útra, és lássuk, mit tudsz Battonyától Nemesmedvesig! Azaz mutasd meg, milyen a szervezettséged az országban. Ha viszont médiapárt vagy, akkor ne akarjál miniszterelnököt jelölni. Az Együtt viszont tudja, hogy egy ilyen ralira nincs autója, így Bajnai inkább szimulátoron mérné össze a tudását Mesterházyval.

Ott van nyerési esélye. Hogy az ellenzéknek egy ilyen meccs után hol, azt az olvasókra bízzuk. Ha lesz ilyen mérkőzés, bárki győz is azon, az előzmények alapján nem megerősödve, széles támogatottságot szerezve kerül ki a harcból. Jövőre pedig ennek a még sebekkel tarkított bokszolónak kellene csúcsformába lendülve legyőznie a Fidesz pihent „csupasz öklű politikai verekedőjét”. Csúnya lesz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.