A szerk: A jó katona

Ha Orbán testőre, Orbán fogorvosa már rég megkapta, ami neki jár, miért maradna ki az évtizedes, hűséges szolgálatért járó jutalomból Orbán ügyvédje? Akár ezzel a lemondó legyintéssel is elintézhetnénk a hírt: Karas Mónikát jelölte a médiahatóság elnökének a kormányfő. De nem lenne igazunk. 

Karas Mónika ugyanis nem egyszerűen Orbánék sajtóügyvédje, bár dolgozott nekik is, hanem az egész politikai és médiajobboldalé. Az az orgánum, politikus, testület, amelyet ő még nem képviselt sajtóperben azon az oldalon, annak érdemes körülnézni: létezik-e egyáltalán. Karas Mónika a tökéletes katona, a hűség és megbízhatóság tárgyalótermi szobra. Szolgált és védett. Most már erre van szüksége a miniszterelnöknek. Nem kell a flikflak, az ideológia.

A mű kész, a végrehajtás ideje jött el. Így van ez a médiahatóságnál is.

A nemrégiben elhunyt elnök, Szalai Annamária vitán felül a Fidesz emblematikus média-főideológusa volt. Személyében testesítette meg azt, amit a párt a médiáról gondolt és amit azzal tenni akart. Újabb ideológusra azonban nincs szükség a médiahatóság élén, mint ahogyan szórakoztató, de időzített bombát jelentő politikusra sem. Deutsch Tamás elnöksége biztosan viccesebb lett volna, mint amilyen az ügyvédnőé lesz, de Orbánnak nem hiányzik egy új Schmitt Pál-sztori fiatalabb kivitelben. Unalmat és biztonságot akar. A Sándor-palotából éppúgy, mint a médiahatóság Ostrom utcai székházából. Tegye mindenki csendben a dolgát.

Valójában ezt tette a médiahatóság már Szalai Annamária utolsó időszakában is, így aztán várhatóan nem változik semmi az új elnökkel sem.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.