Válaszlevél

Kedves Miniszterelnök úr, tisztelt Honfitársam! Ezúton értesítem, milyen nagy örömöt szerzett levelével, amelyben személyesen értesít arról, hogy „Magyarország egy fontos csatában győzött” és... „az Európai Unió kénytelen megszüntetni a hazánkkal szemben 2004 óta folytatott túlzottdeficiteljárást”.

Nagyon jól tette, hogy levelében „ezt a minden magyar embert érintő jó hírt” megosztotta mindnyájunkkal, mert egyébként honnan értesülhettünk volna az uniós országok pénzügyminisztereinek alig egy hónappal korábbi döntéséről? Ez a levelezés igazán megért az adófizetőknek a Kormányzati Információs Központ adatai szerint több mint 755 millió forintot!

Külön öröm, hogy – amint írja – kormánya rendbe tette az ország pénzügyeit. Megjegyzem, levele elküldése után vált ismertté: az európai statisztikai adatok alapján Magyarország ismét a legeladósodottabb tíz uniós ország közé került a bruttó közadósságnak a GDP-hez viszonyított aránya alapján. Tudom, e mögött a rosszabb időkre történő tartalékolás céljából kibocsátott kötvények is állnak, de azért hasonlítsa össze a nettó adósság tervezett és megvalósult csökkentésének mértékét, ütemét! Lehet, hogy ennek részleteiről is kapunk majd értesítést mindnyájan Öntől?

Azt írja továbbá, hogy „ezután minden forráshoz hozzájuthatunk, ami a magyaroknak jár”.

Csak kérdezem: eddig milyen uniós támogatáshoz nem juthattunk hozzá? Természetesen nagyon jól jöhet majd az a húszmilliárd euró, amit Ön személyesen harcolt ki nekünk. Tudom, hogy szelíd embernek tartja magát, ezért talán nem haragszik meg egy kérésért: ha lehetne, ezt a pénzt ne olyan elv alapján osszák el, mint amelyet a köz(gép)beszerzéseknél, a földbérlők kijelölésénél vagy a trafikpályázatok elbírálásánál tapasztalhattunk! Tisztelettel és nagyrabecsüléssel

Lantai András
újságíró

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.