Levél Viktornak, a győzőnek

Segíteni szeretnék, Viktor. A Tavares bácsi, tudod, a FIFA-tól, csak azt mondta, hogy nem viselkedsz jól a focistadionban. Meg kell végre értened, hogy nem szabad a szotyola héját a földre köpni! Nem vagy már gyerek, most múltál ötven.

Hát hogy néz ki az a díszpáholy? Ott állnak melletted azok a rendes gyerekek, tudod, a Kálomista Gáborka, a Nyerges Zsoltika, a Mészáros Lőrincke meg a többi focihaver, a föld meg csupa szotyolahéj. Azért mert te szétköpködted. Ráadásul nem először szóltak a nagyobb stadionból. Jó, jó, ne sírj, a te stadionod lesz a legnagyobb. Tudom, többet is építesz, de a felcsúti, a házad melletti lesz a legnagyobb, a legtakarosabb. Ne félj, azok ott a nagy stadionból nem tilthatják meg nekünk, magyaroknak, neked meg főleg nem, hogy a meccsen szotyolát egyél. Azért, mert ők nem szoktak szotyizni, mi se? Igazad van, tovább kell harcolnunk. Jó, azért abban meg a FIFA-nak igaza van, hogy nem szép köpködni. Még a focipályán se. Kivéve a focistáknak, de ők a fűre köpnek. Ti meg az adófizető bácsik meg nénik adóforintjaiból épült drága stadionok nézőtereit köpköditek össze azzal a randa szotyihéjjal. Attól még nem leszünk gyarmat, ha nem köpködsz szanaszét. Hidd el, igazuk van. Fociban jobbak, mint mi.

Te, Viktor! Azzal meg végképp ne védekezz, hogy csak azért van igazuk, mert ők vannak többen. Már csak azért se, mert te és hűséges kis játszó és kenyeres pajtásaid, a Rogán Tónika meg a Lázár Janika meg a Kövér Lacika három éve azt szajkózzátok, hogy mire ad nektek a játszótéren felhatalmazást a kétharmad. Szerintetek mindenre. A többség mindent visz, vagy hogy jobban értsd: hajrá, magyarok, egész pályás letámadás. Így vertétek szét a magyar alkotmányt is, és csináltatok helyette magatoknak alaptörvényt. A FIFA meg a velencei szekció nem akarja elfogadni a ti új szabályotokat. Nem tetszik nekik, hogy gránitba véstétek, de már negyedszerre módosítjátok. Ráadásul úgy, hogy csak ti nyerhetitek a meccset. A ti góljaitok kettőt érnek, az ellenfeleteké meg csak lesgól lehet.

Az se volt szép tőletek, amikor a nyugdíj-előtakarékoskodó szektor megtakarításait az utolsó vasig lenyúltátok. Még kész szerencse, hogy nem azt a beléptetőrendszert vezettétek be, ahol előzetesen regisztrálni kell. Pedig hogy szeretted volna! Viszont a kétharmados többség birtokában a hajléktalanokat, a kis büdöseket kizártátok a stadionokból. Coki nekik. Ázzanak, dideregjenek ott, ahol akarnak. Bele is írtátok az új szabályokba. Ha meg a stadion fenntartására, szépítgetésére nem elég a pénz, a kétharmaddal elveszitek az oktatástól meg az egészségügytől meg mindenhonnan, ahonnan csak lehet. Szegény Hoffmann Rózsika meg a Szócska Miki nem győz magyarázkodni. Az a csendes kis Varga Misi meg szorgalmasan gyártja a csomagjait. Biztos pótolni akarja azt a semmittevést, amit főtárgyalóként önmagával főtárgyalt.

És szerintetek a kétharmados többség arra is felhatalmazást ad, hogy a trafikokról mint nemzeti sorskérdésről veretes törvény szóljon. A régi trafikosokat kirúgtátok, csak a ti embereitek árulhatnak dohányért dohányt. A nemzeti trafikok – egy másik nagy focista, Rákosi Mátyás emlékét idéző – idióta emblémáikkal pont olyan slamposan néznek ki, mint amilyen slampos a róluk szóló törvény. Már csak a cipőt a cipőboltból egyszerű nagyszerűsége hiányzik. Te Viktor! Az ilyen törvények és győzelmek miatt vagyunk az európai harmadosztály sereghajtói. Innen már nincs hova kiesni.

Te, Viktor! Ez a sírás slampos dolog. Ti tulajdonképpen egy slampos csapat slampos kormánya vagytok. A kétharmaddal azért akarjátok slampossá tenni az egész stadiont, hogy ne ríjon ki a slamposságotok. Ez nem fog menni. Slampos stadionba nem mennek az emberek, onnan elmenekülnek. Már több mint félmillióan másik stadiont választottak.

Ahogy a tanácsadóid javasolták, ne törődj velük. Annyit azért megtehetsz, hogy valamelyik nemzeti CBA-ban veszel néhány csomag tisztított szotyit. Tudod, annak le van szedve a héja, nem kell köpködni evés közben. Azt edd a meccseken. A nagyobb stadionban örülnének, a hazaiak meg legalább tisztábbak lennének!

Egy régi játszótársad, most a tartalékból.

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.