Körkörös védelem

Megvan a hiányzó láncszem! A régi sólymok szíve megdobban, ereik lüktetnek, a vér fölpezsdül bennük, s akár ha ütközetre hívó dobokat halló harci ménekké válnának, fejüket hátracsapják, s már prüszkölnek is, a paták a talajnak feszülnek, az izmok mint rugók ugrásra készek: igen, ez hiányzott, itt a kémügy, itt van újra, szép, mint mindig őnekik.

Kis kémkedés, kis hazaárulás, helyre kis kommunista Tavares, s mindez összevegyítve a jó svádájú miniszterelnökkel, a legkisebb legénnyel, aki odamegy az ellenhez, és a szemébe mondja, hogy micsoda huncut, és úgy mondja, ahogy csak ő tudja mondani. Már lehet is dörzsölni a tenyereket, íme a siker receptje: tessék a kasszához fáradni, szépen csengetnek 2014-ben, aki eddig kimaradt, beszállhat a körbe, jön az újabb forduló, a trafikosok és a földtulajdonosok után újabb, jól körülírható szereplőkkel, csak egy meghatározott orvosi körnél lehet majd szűrni, ami kötelező lesz és drága – mindent az egészségért! –, csak bizonyos áruházláncoknál lesz kapható kenyér, csak egy bizonyos bankcsoportnál lehet majd hitelt igényelni, oda utalják majd a fizetéseket és így tovább és így tovább, bizony mondom tinéktek, kell még négy év.

Magunkra maradtunk, magunk küzdünk mindenki ellen, egy mindenkiért, de vigasztalhat bennünket, hogy miközben egyre jobban teljesítünk, rajtunk kívül csak Dél-Szudánnak sikerült még szegényebbé válnia a Világbank friss jelentése szerint.

Ah, a Világbank, hohó, átlátunk a szitán! Nyilvánvaló, hogy az Európai Unió bérelte föl a Világbankot, hogy e jelentéssel is gyengítse hazánkat, miközben ők Rui Tavaressel támadják a hont, Szilvásy Györgyék meg jó előre elárulták a hazát, mert már akkor, az ő regnálásuk alatt bizonyos volt, hogy a majdani kormány rezsicsökkentésre készül, ami rendkívül súlyosan érinti a rajtunk élősködő globális cégeket. Ők állnak minden mögött, a nagytőke, ők sejlenek föl a Világbank, Tavares és Szilvásy György háta mögött, hát körkörös védelemre föl!

Te északra mégy, János elvtárs, és elmondod, hogy Magyarország viruló demokrácia, te délre, Tibor elvtárs, hogy nyugatias kisugárzásoddal olvaszd a fagyott hangulatot, Flóri elvtárs, te nyugatra, hogy kikérd magadnak a Tavares-jelentést a kisebbségek nevében, te pedig, én elvtársam, jó Péterem, ápold csak a keleti kapcsolatokat, ki tudja, mire lesznek még jók. Itthon meg, azt csak bízzátok rám, határozatot fogadtatunk el az Országgyűléssel, hogy az ellennek a rezsicsökkentéssel van baja, de mi azt mindhalálig védjük, csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van, Világbank kilőve, Szilvásyék kilőve, a maffiabaloldal meg a derék trafikosokat üldözi.

Minden körbeért. A hiányzó láncszem a helyére került. Az ember meg csak ül, és egyre tanácstalanabbul bámul körbe: mégsem sértheti vérig az ország felét. Na jó: annyian már kétharmaddal sincsenek.

Orbán hallgatja az EP-képviselők válaszait
Hungary's Prime Minister Viktor Orban attends a debate on the situation of fundamental rights in Hungary at the European Parliament in Strasbourg, July 2, 2013. REUTERS/Vincent Kessler (FRANCE - Tags: POLITICS HEADSHOT)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.