Projekt

Projektek kellenek – mondta a városi legenda szerint az egyszeri frissen beiktatott pénzügyminiszternek a pártpénztárnok arról, miért kellett távoznia az elődjének. Ez ma teljesen másként van.

A kormánypárthoz közel álló üzletemberek volt üzlet- és munkatársai a minisztériumokban és állami cégekben ülve tudják a feladatukat. Régi barátaik a képviselőházban pedig segítik őket.

Folyamatosan jönnek az új projektek. Az állam nemcsak épít, beruház, támogat, eloszt és persze megbíz, de újabbnál újabb ötletei is vannak – igazán nagy pénzt ezekből lehet kaszálni. Ami a hivatalosan ma induló dohánybiznisz pofátlansága helyben és (valójában) kicsiben, az a benzinszínezésnek nevezett jelölés bevezetése nagyban és országosan. (És akkor ne beszéljünk útdíjról, elektronikus pénztárgépről). Az csak nehezen hihető, hogy pusztán attól fognak leszokni a hazai dohányosok, mert július közepétől kevesebb helyen lesz elérhető a drágább cigaretta. Ettől csak a feketegazdaság nő. Azt viszont senki se veszi be, hogy azért kell drágább benzin, színezés és egyéb trükkök, mert a feketepiac és a hamisítás ma óriási méreteket öltött, amikor tudjuk: nem öltött, az olcsóbb benzin egy határral odébb könnyedén elérhető.

Vannak projektek, amelyektől jobb lesz az életünk, és ugyan tudjuk, hogy van benne lenyúlás, de a politikával kötött furcsa üzlet miatt ezt a magyar jobbára elnézi. A Fidesz megoldásaiban az az igazán pofátlan, hogy inkább rontanak az életünkön, és nem javítanak. Arcátlanság, ahogyan a párt már csak erőtlenül tudja leplezni a valódi célt: állami pénzt kell adni a haveroknak.

Néha jobban járnánk, ha csak simán utalnának.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.