Horváth Gábor: Összeesküvés-elmélet

Szépen fejlett összeesküvés-elméletet tár olvasói elé a Magyar Nemzet. Névtelen „olasz” forrásra hivatkozva arról ír, hogy Viviane Reding, az EU Bizottságának elnökhelyettese és az alapjogokért felelős biztosa egy zártkörű konferencián a jövő évi magyar választások legitimitásának meggyengítéséről beszélt volna.

A csaknem hat évtizedes múltra visszatekintő Bilderberg Klub (előrelátó módon Orbán Viktor születése előtt kilenc évvel alapították!) nagy előnye éppen a hátránya: összejöveteleit zárt ajtók mögött tartják, hogy senkinek ne kelljen attól tartania, hogy szavait a sajtó vesézi ki. Ez viszont támadási felületet ad: a baloldali konspirációs teória szerint a nagytőke esküszik össze ilyenkor, a jobboldali szerint pedig titkos világkormányként tervezgetik a szép új jövőt.

Azzal most ne is foglalkozzunk, hogy megint mások egyenesen a Cion bölcseinek jegyzőkönyvében leírtakhoz passzoló rémségeket sejtetnek az éves konferencia mögött, merthogy azon – Irgalom Ura ne hagyj el! – zsidó származásúak is részt vesznek. Vagy nem, de az ilyenkor nem számít.

Néhány név az idei névsorból: Paul Achleitner, a Deutsche Bank felügyelőbizottságának elnöke, Ali Babacan török miniszterelnök-helyettes, José Manuel Barroso, az EU Bizottságának elnöke, Carl Bildt svéd külügyminiszter, Bjarne Corydon dán pénzügyminiszter, Espen Barth Eide norvég külügyminiszter, Francois Fillon volt francia miniszterelnök, Douglas Flint, a HSBC Csoport elnöke, Timothy Geitner volt amerikai pénzügyminiszter, Donald Graham, a Washington Post elnöke, Thomas Jordan, a Svájci Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke, Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter, Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója, Kurt Lauk, a német CDU gazdasági tanácsának elnöke, John Micklethwait, az Economist főszerkesztője, Jorma Ollila, a Royal Dutch Shell elnöke, George Osborn brit pénzügyminiszter, Jacek Rostowski lengyel pénzügyminiszter, Mark Rutte holland kormányfő, Peter Sutherland, a Goldman Sachs elnöke, Jutta Urpilainen finn pénzügyminiszter, Jacob Wallenberg, a svéd Investor AB elnöke és Robert Zoellick, a Világbank volt elnöke.

Huszonegy országból vagy 140 vendég – magyar nem volt köztük. Biztos őszinte érdeklődéssel hallgatták, amint Viviane Reding állítólag Bajnai Gordonnal közös tervéről beszélt, miszerint ők együtt majd jól megingatják a magyar választások legitimitását azzal, hogy elterjesztik: a szavazófülkében rejtett kamerák figyelik felülről, ki hová teszi az ikszet.

Blőd marhaság, de a KDNP azonnal ugrott, rendőrségi feljelentést követel, a Magyar Nemzet Online saját hírüktől izgalomba jőve az Európai Unió történetének legnagyobb botrányáról ír, Gulyás Gergely a „balliberális” politikusok elhatárolódását követeli. Valójában egyetlen valóságelem van a hír mögött: a Fideszben már előre félnek a választások tisztaságát garantáló nemzetközi ellenőrzéstől. Amire, ha nem akarnak csalni, semmi okuk. Kit leplez le a Magyar Nemzet?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.