A három mesebeli gyermek

Túl vagyunk az adóbevallások benyújtásán, a tömegével kiküldött levelekből nemrég kaptunk tájékoztatást arról, milyen hibákat követtünk el a kitöltés során. Némelyek húsba vágók.

Ki tételezné fel józan ésszel, hogy a családi adókedvezmény nem vehető igénybe, csak bérjövedelemből? (Lásd: kitöltési útmutató, 20. oldal.) Ha máshonnan származott jövedelmem, például kénytelen voltam termőföldet értékesíteni, elegendő jövedelem híján, akkor nem vehetem igénybe. Kérdezem: a három gyermekem akkor nem számít? Nem ők az alapjai annak, hogy a családokat támogassák? Méltánytalannak és igazságtalannak érzem, hogy a kényszerűségből (mert rendszeres havi jövedelem és munkalehetőség híján a gyerekeknek mégis enni kell adni) eladott ingatlanok után is leveszi az állam a megfelelő sarcot. Ráadásul, mivel a határidőre nem fizettük be az adót, mert naivan azt gondoltuk, nekünk adókedvezményünk van, most még a mulasztási bírsággal is számolhatunk.

A magasabb jövedelműek a bérjövedelmük után is igénybe tudják venni ezt az adókedvezményt, az alacsony jövedelműek még az egyéb jövedelmük után sem. Köszönjük ennek a családbarát kormánynak!

Hozzáteszem: a gyerekeimet nem az államnak szültem, és remélem, nem ennek az államnak az adófizetői lesznek!

Sebők Ildikó Csongrád

 

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.