Gipszék

Nézzenek oda, már „nem rokonnak” se kell lenni (feleségként, sógorként, ángyikaként), mint a földpályázatokon vagy a trafikkoncessziónál. Elég ráírni a nőmozgalmi folyamodványra, hogy Gipsz Jakab, Iksz Ipszilon, Piros Arany és Hát Izsák képviseli a szervezetet, a kormány máris átutal több mint húszmillió forint apanázst.

A többi nőszervezetnek meg fügét mutat, cél elérve, győztünk.

A Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület elnöke elébb manipulációnak ítélte a Gipsz Jakab-os ügyet, s azt mondta a Hvg.hu-nak, hogy a fura neveket „vélelmezhetőleg utólag írhatták át” a papírokon. Aztán kiderült, hogy ez így ebben a formában nem igaz, a bíróságra a dokumentumokat a kormányváltás után alakult nőszervezet saját nemzeti könyvvizsgálója nyújtotta be. És egy picit figyelmetlen lehetett, mert a beadott példányokon rajta felejtette a mintaneveket.

Ja.

Jött aztán az, hogy „számszakilag” különben helyes a mérleg, Gipsz Jakabék egy árva állami petákot se vettek föl költségtérítésként. Az más, nem is értjük, mit nem értünk azon, hogy a kormány Iksz Ipszilon és Hát Izsák polgártársat ily bőkezűen hajlandó megtámogatni. A bájos történet végén ott a bojt: azért vannak az előző évi mérlegadatok a honlapon, mert az üzemeltető még nem tette ki a frisset.

Az bezzeg, amit a nőszervezet alelnöke a „Kedves Merkel Asszonynak” írt a Polgárportál blogon, időben ki tudott kerülni. Az „elcsatolt” országrészek kommunikációját segítő oldal – melyet tízmillió forinttal támogat a kormány – azt üzente Németországba, hogy Merkel asszony Orbán Viktor esernyőjét sem vihetné. Ami teljesen olyan, mintha Gipsz Jakab írta volna. Vagy Iksz Ipszilon saját maga. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.