Látszat

A BKV körüli ügyek kapcsán sokadjára vetődik fel, hogy koncepciós perről lehet szó. Hétfőn a Budapest Airport Zrt. korábbi jogi igazgatója állította a bíróságon, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnökre kellett volna vallania. A vádlott felettese volt annak az ügyvédnek, aki később a közlekedési cég jogi igazgatója lett, és a Hagyó-perben citálták gyanúsítottként a bíróság elé. Ő korábban hasonlóképpen nyilatkozott: neki Demszky főpolgármesterre, illetve szocialista helyettesére, Hagyó Miklósra, valamint Kocsis István BKV-vezérre kellett volna terhelő adatokkal szolgálnia.

Ami a konkrét ügyet illeti, az nem a közlekedési cégnél, hanem a repülőtéren vélelmezett visszaélésekről szól, így ahhoz Demszkynek vagy más fővárosi vezetőnek kevés köze lehetett. De hasonlóképpen valószínűtlen, hogy egy miniszterelnök vagy pénzügyminiszter beleszólt volna a szerződésekbe. Ez persze teljes bizonyossággal nem zárható ki, mégsem tűnik életszerűnek, hogy kormánytagok mondják meg, melyik ügyvédi irodával kell megállapodni. A jogi igazgató mégis azt állította, hogy amikor a védője nem volt jelen, listát mutogattak neki, amelyen szerepelt Bajnai Gordon és Veres János neve. Értésére adták, ha terhelő vallomást tesz rájuk, megszüntetik az előzetes letartóztatását. Nem beszélt – fél éven át erőszakos bűncselekmények gyanúsítottjaival ült.

A jogásznő persze lehet megátalkodott gazember, aki ügyvédi irodák sorával szövetkezett, hogy együtt kopasszák meg Ferihegyet. Ám ha ez így volt, azt minden kétséget kizáró bizonyítékokkal kell alátámasztani. Mégpedig olyan eljárásban, amely nemcsak tisztességes, hanem annak is tűnik. A gyanúsítottak eddigi vallomásai alapján úgy tetszik, most még a látszatra sem ügyel senki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.