Uj Péter: Árvízmutyi, maffiagát

Bajnai Gordon már éppen fogást talált volna a Nemzeti Együttműködés Rendszerén, és a nemzeti összetartozás dalának (vagy hogy hívják azt a kínos csasztuskát) megsemmisítő kritikájával vette tű alá Orbán sárga földig leputyinizálódott mutyirendszerét, amikor derült égből villámcsapásként előzör Zucki jött a pulikutyimutyival, majd kisvártatva gombamód szaporodni kezdtek a zivatarcellák, legott megnyíltak az égi csatornák, és csak dőt, csak dőt az áldás, mintha dézsából öntenék. (Nekem volt egy leheletnyi dézsa vüm is, a közelmúlt kapcsán, hogy tudnillik nagyon is konkrétan van 2010 újra, mármint retrospektív csapadékszempontból, az időjárást tekintve meteorológiailag.)

Jön az árvíz, jön az árvíz, hangzék, s tendert láttam, ahogy kitekinték. Két apró közbeszerzést, a heti adagot, nem is sok, 18,7 milliárd, egy kis M3-szakasz meg a 8-ason egy csomópont, nem kell mindennap hülyére nyerni magát az embernek, bizonyos szint fölött már illik egy kis mértéktartás, szerénység. A csatolt médiacégek 27,6 milliárdot hoztak össze tavaly a mások számára talán összezuhanó piacon, a nyereség majdnem ötmilliárd, a szabad piac legnagyobb dicsőségére.

És hogy ne kereshessen senki se csomót a jogállamiság kákáján: a napokban megindult a nyomozás trafikmutyiügyben, na nem azért, mintha alapos gyanú vetődött volna föl, hogy vissza lett volna élve valaki által hivatalilag, vagy mittudomén, vesztegetésgyanú árnyéka suhant volna át, pláne hogy befolyással történő üzérkedésre került volna sor hipotetikusan, dehogy, ilyesmi csak a Bajnai-gárdista maffiabaloldal mocskos fantáziájában létezik aljasvádaskodásilag.

(Bár, és itt legszívesebben tripla zárójelet nyitnék, azt meséli éppen benzinkút-üzemeltető ismerősöm, mert nem ám a szemét, nemzetigerinctelen multi benzinkutazik igazából, ő csak a logót adja rá, meg a benzint bele, persze, hanem magyar kisvállalkozó, telivér kákávé, keresnek is rajta csomót, mármint a trafikmutyisták, mert jönnek, meséli az ismerős, az új nyertesek már, hogy ha le lenne nekik téve mondjuk havi egymillió tisztán, akkor hoznák a dohányt be a kútra, mert az meg a cigi nélkül meghalna, legalábbis a kutast ki kéne rúgni, nem maradna a közterhére elég.)

Tehát hivatali visszaélés, vesztegetés és satöbbi nem, ellenben viszont az lesz itt kinyomozva rövidest, hogy a személyes adatokkal történt-e galád visszaélés a kiszivárogtatás során! Na, nem gondolták volna, mi? Megvan végre a probléma gyökere ragadva. Mert ez az igazi baj ebben az országban, ez az állandó szivárogtatás mindenhol mindenhova, ezért nem jött el még a kánaán, mert a politikusnak, mindenféle visszafogott külsejű vezetőnek állandóan ezekkel a szemét szivárogtatásokkal kell bíbelődnie, meg közérdekű adatokat szolgáltatnia, a munka, az ország jobbítása meg nem halad úgy, ahogy kéne.

És most aztán mindenhol, mindenfele szivárog, indulhatnak is a politikuscsapatok kamerabarát lezser keki kabátban ki a gátra, mögöttük a médiamunkás siserehad. Be köll járatni a közbeszerzett hivatali gumicsizmát, ha már kaszáltunk rajta félmilliárd uszkvét.

Eljött a trafikosok ideje
Two cigarettes replacing the hands of a clock to remind customers of the upcoming smoking ban, are pictured in the Weisses Roessl restaurant in Hanau, 30km (19 miles) south of Frankfurt, March 22, 2007. Germany's 16 state premiers are not expected to agree at a meeting today, about whether to ban smoking in restaurants and public houses. Experts fear this will result in a patchwork of different restrictions being introduced across the country and will lead to chaos. REUTERS/Kai Pfaffenbach (GERMANY) - RTR1NRP4
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.