Határok nélkül

A jó hír az, hogy a magyar–német kapcsolatokat nem viselte meg különösebben a magyar miniszterelnök otromba szövege a tankokról. Elraktározták, de különösebben senkit sem lepett már meg. A rossz meg az, hogy közben állandó szereplője lettünk a német tévéműsoroknak mint a kontinens ügyeletes hülyéje. Érdemes velünk foglalkozni, mert a kormány és a diplomácia „ugrik” minden kritikára, ahelyett, hogy helyi értéken kezelné a bírálatokat.

Jó időre rajtunk ragad a hülyeség. Így van ez, amikor egy kormány folyamatosan a határait keresgéli. Olykor fejjel megy a falnak. Ezt a magatartást sérelmezi Markus Ferber, a bajor néppárti képviselő is, aki az utóbbi időben az Európai Néppárt felkent „Orbán-kritikusa” lett. A negyedik alkotmánymódosítás után még meghökkentette a magyar konzervatív közvéleményt, hogy nyíltan bírálta a pártrokont, de most rátett egy lapáttal: a Fidesz nincs tisztában a határaival, folyamatosan teszteli, meddig mehet el. Kellett egy kis idő, amíg erre rájöttek, hiszen sokáig a német néppártiak is vevők voltak a Fidesz verziójára a liberálbolsi sajtó csúf lejárató hadjáratáról.

Mostanra kiismerték őket, és világossá vált: nem mutatnak készséget a változásra. A néppárt számára kezdenek kínos partnerré válni, de nem találják a megoldást. Rájuk szárad az ő hülyeségük is.

Pedig ez a hét akár győzelmi menet is lehet a magyar kormány számára. Szinte biztosra vehetik, hogy szerdán az európai bizottsági javaslatban az áll majd, szüntessék meg az ország ellen a túlzottdeficit-eljárást. Na, ilyenkor szokott a magyar kormányfő jókedvében mondani valami huszárosat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.