Beismerés

Lázár János elismerte a hetek óta duzzadó trafikbotrány legsúlyosabb vádpontját. A Heti Válasznak adott, ma megjelenő interjújában elmondja: minden igaz abból, amit Hadházy Ákos, a Fidesz szekszárdi képviselője nemrégiben közölt. „Horváth István polgármester az egyeztetés lehetőségét kínálta fel képviselőtársainak egy megbeszélés alkalmával, és megkérdezte a véleményüket a helyi pályázókról” – írja körbe a miniszterelnökségi államtitkár, hogy egy politikai testület egy elvben független koncessziós pályázat indulóiról tárgyalt.

Természetesen Lázár nem őrült meg, hogy csak úgy magától beismerje a mutyit. Az interjúból is kiderül: igazak voltak a pletykák, miszerint Hadházy a tanácskozásról hangfelvételt is készített. Lázár tehát csak elébe megy a kiszivárogtatásnak, híveit megpróbálja felkészíteni az újabb botrányra. Nem tudjuk, sikerül-e neki.

Lázár beismerése minimum három súlyos kérdést felvet. 1. Hogy kerülhetett ki a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. épületéből a szekszárdi Fidesz vezetőjéhez a helyi jelentkezők névsora, és csak oda került-e ki? A cég szerint ugyanis a pályázatokat zártan kezelték, az épületből sem vihetett ki senki ezzel kapcsolatos anyagot. 2. Miért kérdezték meg egy politikai párt helyi csoportját a pályázókról? Másképpen: hogyan lehet, hogy a későbbi nyertesek között szép számmal találni Fideszhez kötődő győzteseket, Szekszárdon például a polgármester húgát? 3. Vajon hogyan létezik, hogy az Információs Hivatalt is felügyelő államtitkár csak abban lát kivetnivalót, hogy hangfelvétel készült egy politikai gyűlésen, ám abban nem, hogy egy állami cég bizalmas, végletekig titkos anyagai kikerülnek erre a politikai gyűlésre?

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.