Uj Péter: Élvonalbeliek

Ha minden jól megy, a hét végén följuthat a labdarúgó NB I-be a Puskás Akadémia (lánykori nevén: Felcsút), de talán még ennél is örömtelibb sporthír, hogy Szijjártó Péter államtitkár futsalcsapata, a Dunakeszi Kinizsi már behozhatatlan előnnyel vezet a másodosztályú bajnokságban, tehát jövőre a legjobbak között játszhat.

A Kinizsi ezzel a teljesítménnyel csattanós választ adott azoknak a szélsőbajnaista fanyalgóknak, akik szóvá tették, hogy olyan cégek, mint a Közgép, a Volkswagen, a Nokia Siemens Networks, a Bombardier vagy a Teva, vajon miért látnak akkora fantáziát egy másodosztályú futsalcsapat támogatásában. Hát tessék, ezért. Megérte, nem? De.

És még ott van a Videoton is, a legendás díszpáhollyal. Most csak második ugyan, de egy jó hajrával még odaérhet. (Illetve: odaért már régen. Oda van érve.)

Van ennek az egésznek ugyan egy finom üzbegisztánias stichtje (Csak a Bunyodkor!), süvít a vásztócsníj vétyer, de szerencsénk, hogy az ilyen kötekedő demokráciavédő izék, mint az Európai Bizottság vagy a német közszolgálati televízió gyerekosztálya olyan, viszonylag rendben lévő területeket szokott górcsövezni, mint a médiatörvény, az alkotmánykiegészítés vagy a különadók, a magyar futballig már nem jut el.

Pedig egy „Politikusok és oligarchák a labdarúgásban – Magyarország és a posztszovjet államok összehasonlítása” című dolgozatnak lenne értelme, még ha nem is nyerné meg az innovatív kategóriát a Magyar Turizmus Zrt.-nél.

Ha betekintést nem is, de valami kis ízelítőfélét kaphatott az a szerencsés, aki látta az XNews videóját az ormánsági kihelyezett kormányülésre tartó miniszterelnökről, ahogy a kötelező reggeli Népsport után értékelte a ligakupa-vereséget, és odaviccelt egyet, hogy majd a Kubatovval ezt hogy rendezik.

A csodálatos gesztusok akár azt is sejteni engedték, hogy nincs már messze az az idő, amikor elég lesz egy labdát vinni a kormányülésre, és el is van intézve a forduló. (Mindenki jól járna egyébként.)

Együtt a díszpáholyban
Budapest, 2012. október 16. Orbán Viktor miniszterelnök (hátul, középen) Vizi E. Szilveszter akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke (mellette, j), Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke (mellette, b), Schmitt Pál volt köztársasági elnök (Berzi Sándor előtt) és Bajnai Gordon volt miniszterelnök (elöl, középen) a Magyarország-Törökország labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban október 16-án. A találkozót a magyar válogatott 3-1-re megnyerte.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.