Életveszélyes

Lencsés Károly, Lővétei István alkotmányjogászra is hivatkozva, azon meditál (április 10., 5. és 11. old.), hogy a rendőrség milyen indokkal tilthatja be az önmagukat Nemzeti Érzelmű Motorosoknak nevező, tehát politikai ellenfeleik nemzeti érzelmeit kétségbe vonó társaság parádézását, és nem talál jogszerű indokot.

Nos, a szóban forgó parádé az Adj gázt! jelszóval egyértelműen megvalósítja az életveszélyes fenyegetés bűncselekményét, tehát betiltható azon az alapon, hogy a gyülekezési jog gyakorlása nem valósíthat meg bűncselekményt.

Azon az alapon pedig, hogy a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások jogainak sérelmével, Hegedűs Loránt tervezett gyűlése is betiltható lenne, hiszen a „judeobolsevik” kifejezés már önmagában is sérti sokak emberi méltósághoz való jogát. Nem is szólva arról, hogy az „anticionista” szót a mai magyar és európai szélsőjobboldal közismerten az „antiszemita” szó burkolt szinonimájaként használja, tehát a mai szóhasználatban ez is sérti sokak emberi méltóságát.

Válas György

Budapest

 

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.