Nem féltek

Az izsáki rendőrőrsön kényszervallatás közben meghalt egy ember. Aki azonosította, azt mondta, péppé verték az arcát. A megyei ügyészségi szóvivő szerint a rendőrök testszerte bántalmazták a sértettet.

A vallatásba belehalt férfi román állampolgár volt. Az országos rendőrfőkapitány azt közölte, hogy Orgoványon kezdtek intézkedést a rendőrök motorosfűrész-lopás miatt hétfőn 17 óra 30-kor. 20.40-kor az izsáki rendőrőrsről jelentették, hogy az intézkedés alá vont személy meghalt. Kedden, amikor a rendőrségen kívül még senki nem tudott semmit, a két rendőr szolgálati jogviszonyát megszüntették, és őrizetbe vették őket. Szerdán az országos főkapitány fölmentette az izsáki rendőrőrs parancsnokát és a kiskőrösi rendőrkapitányt.

A mozaik hiányzó kockái némi valóságismerettel pótolhatók. Valakitől elloptak egy láncfűrészt, amivel az alkalmi munkásként Magyarországon tartózkodó, vélhetőleg roma származású férfit gyanúsították. Az ilyen lopások mindennaposak, a rendőrség nem szokott rájuk túl sok energiát fordítani: a határidő elteltével közlik, hogy a nyomozás eredménytelen volt. Még biztosabb az eredménytelenség, ha a szálak egy másik rendőrkapitányság területére vezetnek. Ez a láncfűrész azonban a szokásosnál fontosabb lehetett, ha a kiskőrösi kapitánysághoz tartozó rendőrök a kecskeméti kapitánysághoz tartozó Orgoványról vitték el a gyanúsítottat. Aligha bíztak bizonyítékaik erejében vagy a bíróságban, ha maguk kezdtek bíráskodni. A felelősségre vonásra nekik is körülbelül annyi esélyük volt, mint típusesetben a szerszám tolvajoknak. Nyilván nem féltek a lebukástól, hiszen ketten voltak; mondhatták volna, hogy ellenszegült. Azt el szokták hinni a rendőröknek – legalábbis amikor a gyanúsított túléli a kihallgatást.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.