Botránylelkész

Rosszulesett a Nemzeti Érzelmű Motorosok vezetőjének, hogy náci csürhének bélyegezték őket, amiért Adj gázt! elnevezéssel hirdettek vonulást a Dohány utcai zsinagóga érintésével, azon a napon, amikor a holokauszt áldozataira emlékező Élet Menetét tartják Budapesten. Az antiszemitizmus nekik eszükbe se jutott – nyilatkozta a Heti Válasznak a derék nemzeti érzelmű, aki, ha éppen nem motorozik, a Jobbik XI. kerületi szervezetének elnöke.

Orbán Viktor utasította a belügyminisztert, a belügyminiszter a rendőrséget, a rendőrség pedig betiltotta a demonstrációt. Amit a motorosok tudomásul vettek.

A meghiúsult rendezvény helyett azonban rögtön született egy másik: ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész „antibolsevista és anticionista népgyűlést” szervez. Ifjabb Hegedűs (akinek útja a MIÉP-től a Jobbikig vezetett, és akit elvbarátai valamilyen morbid ötlettől vezérelve a „nemzet lelkészének” neveznek) annyiban mindenképpen különbözik a motorosoktól, hogy ő még véletlenül sem szeretne félreértésekre hivatkozni. Vállaltan arra a napra időzíti a tüntetést, amikor – jegyezzük meg: Orbán Viktor részvételével – kezdetét veszi Budapesten a Zsidó Világkongresszus közgyűlése. A lelkész gyűlölettől izzó, egyszerre ijesztő és röhejes felhívásából most nem szeretnénk idézni. Csupán emlékeztetünk rá, hogy a református bíróság pár éve egyszer már jogerősen kimondta: ifjabb Hegedűs nem sérti az egyház jó hírnevét és tekintélyét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.