Üzemköltség

A rezsi közérthető magyar megfelelője az üzemköltség. A Szegedi Vízmű 2013. évi első két hónapjának számlája számomra8164 Ft. A vízfogyasztás alapdíjjal és áfával összesen 2203 Ft-ba került. Most tessék megfogódzkodni: ennek az összegnek csaknem kétszerese a csatornadíj, szintén még áfával dúsítva 4868 Ft.

Így nem csoda, hogy a 2203 Ft-os vízfogyasztásból végül a számla végösszege8164 Ft!

Amikor néhány éve csatornázták a faluból városrésszé avanzsált Szőreget, ahol lakom, mintegy százezer forintot fizettem. Azóta mi lehet a csatornahálózat „üzemköltsége”? Nem hiszem, hogy havonta tisztítani kellene, vagy eldugulna, és ki kéne bontani, javítani, visszatemetni. Eddig még egyetlen alkalommal sem hallottam, hogy a csatorna valami munkát, tehát költséget kívánt volna. De ha netán szükség volt is valami csatornával kapcsolatos munkára, el nem tudom képzelni, mi okolja meg a víz árának mintegy dupláját kitevő „vízterhelési díjat”? Nem 10%-ot, hanem a díj felét kellene levonni ebből a képtelen árból!

 

*A szerző  ny. egyetemi tanár, Szeged-Szőreg.

 

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.