További mondatok

Tisztelt Szerkesztőség!

Március 30-i számuk 13. oldalán Felkészül: Baumgarten címmel Papp Sándor Zsigmond munkatársuk beszámolt a két nappal azelőtt megtartott ún. Irodalmi Fórumról, ahová vendégként engem is meghívtak.

Tisztában vagyok azzal, hogy a lapot Önök szerkesztik, és azzal is, hogy a tőlem való idézet előzetes bemutatására semmi sem kötelezi Önöket, de ledöbbentem, amikor ezt az egyetlen mondatot láttam viszont: „Ez egy beteg, menthetetlen és szörnyű rendszer”. Ez a mondat az állami művészeti díjakkal kapcsolatban valóban elhangzott, de egy kocsmaasztal mellett, számos más dologgal együtt. Ha megkérdeznek (ahogy szoktak), nem járultam volna hozzá. A beszámolóból egyébként az olvasók azt hihették, hogy ez egy konferencia volt – pedig a létszám a vendégekkel együtt nem haladta meg a tíz főt.

Több mint 20 perces beszámolómban kifejtettem azt is, hogy beszélhet a JAK és a többi írószervezet vezetősége, amit akar, az általuk képviselt fiatal írók igenis József Attila-díjasok akarnak lenni… És amíg a Baumgarten-díj felélesztése még csak egy ötlet, (és egyáltalán NEM a József Attila-díj pótlására szolgálna), az Aegon Művészeti Díj már nyolc éve nagyszerűen működik. Ha valaki az irodalom magántámogatásáról számol be, akkor ez a tény nem maradhat említés nélkül.

Török András
Summa Artium
Budapest

 

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.