Vigyázzanak a gyerekekre!

Az Óbuda című kerületi lap (2013/6. szám, 4. o.) közli a rómaiparti gátépítés utáni sétány látványtervét. Megdöbbenve látom rajta, hogy a teljesen újraépített, díszköves sétányon nem akarják elválasztani a gyalogosoktól, a pici gyereket sétáltatóktól a bringásokat. Ma is állandó életveszélyt jelentenek az eszeveszetten száguldozó bringások, akiket soha senki nem kényszerít rá a KRESZ szerinti 10 km/h alatti sebességre. Különösen a picikre veszélyesek. Az új, hibátlan kövezet azonban még veszettebb száguldozásra fogja késztetni őket, a veszély még nő. Pedig lenne hely külön kerékpárút építésére. A sétány és a gát alapja közé füves sávot terveznek.

Ennek és a sétány egy keskeny sávjának a feláldozásával helyet lehetne teremteni a kerékpárútnak. Persze, nem a parti oldalon, hiszen a kezüket a kísérőjük kezéből váratlanul kitépő picik rendszerint arra futnak, hanem a kerítések mellett. Anyagilag se lenne nagy többlet a lerakott új kövezetet egy kicsit megszélesíteni, és egy sávot belőle más színű kövekkel (vagy inkább magasabb kövekkel) leválasztani.

Válas György Budapest

 

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.