A szerk: Akarat

Az alkotmánymódosításnak és a rezsicsökkentésnek látszólag semmi köze egymáshoz. Még. Mert lesz itt előbb-utóbb rezsi is az alaptörvényben.

A két ügyet az köti össze, hogy Orbán a kétharmad birtokában képtelen elviselni, ha az akarata nem érvényesül korlátlanul. Ha bárki ellentmond neki, az szerinte automatikusan a magyarok akaratának fekszik keresztbe. Az fel sem merül, hogy ő, kormánya, netán pártja tesz rosszat és/vagy rosszul. Amit az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek ítél, az bekerül az alaptörvénybe. Ha pedig döntöttek a rezsicsökkentésről, akkor még a független magyar bíróság is magyarellenesnek nyilváníttatik, ha ellentmondani merészel.

Pedig a bíróság nem azt mondta, hogy Magyarországon nem csökkenhetnek a rezsidíjak, hanem csak azt, hogy annak folyamatában jogszabályt sértettek. Magyarul: elszúrták.

Az a nyakas bíró nem érti, hogy a kétharmad a hibás jogszabály-alkalmazást is hibátlanná teszi magától? Az energiacégeknek meg kuss a neve, ki látott már olyat, hogy holmi jogállamot emlegetve a bírósághoz fordulnak a magyarok akaratával szemben?

A magyarok akarata az, hogy a rezsi mindenkinek alacsonyabb legyen – akár uszodafűtésre használja az energiát, akár az egyetlen szobája fűtésére. Mert így igazságos, hiszen mindkettejüknek a létfenntartáshoz kell – csak a létük más. A szegények ebben az országban meg vannak védve, fizetik is zokszó nélkül a 27 százalékos szegénységvédelmi áfát meg az egykulcsos adót. És ehhez nem kértek tőlük támogatást aláírásgyűjtéssel.

Elvették már ezt a rezsicsökkentést többszörösen azoktól, akikre hivatkozva most jót tesz a kormány, amely céllövöldének nézi a gazdaságot. Ha a magyarok akarják, lesz itt még 3,60 a kenyér.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.