Meteo

Az élelmiszeráfa egy százalékát ezentúl az Országos Meteorológiai Szolgálat kapja feladatai ellátásához, mivel a szakszerű időjárásjelentése nélkülözhetetlen a mezőgazdasági termelők számára.

Egy ilyen tartalmú törvénytervezet legalább akkora hülyeség lenne, mint az, amilyennel előállt a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A tárca az elektronikus és internetes sajtó reklámbevételeiből, a reptéri illetékekből és a kikötői díjakból finanszírozná az állami időjóslást. Túlzás lenne állítani, hogy megindokolja, miért éppen ebből. A kimunkáltságról legyen elég annyi: csak a tavak kikötőitől kérne pénzt, a folyókétól nem. Kis testi hibája a javaslatnak, hogy a közérdekű információkon túl az OMSZ adataiért már egyébként is fizetni kell, ráadásul széles e hazában nagyon sokan vannak a megsarcolandó körből, akik nem az állami szervezethez fordulnak időjárás-jelentésért.

Azaz, akiknek kell, azok vagy már most is fizetnek, vagy elvannak nélküle. Ettől viszont az még kerül, amennyibe kerül, a bevétele kevés, a stadionokra jobban kell a pénz, így az agrártárca kénytelen volt szétnézni, kiknek nagyon fontos az időjárás. No persze az agrárszektoron kívül.

Az nem jutott eszébe. Vagy ha eszébe jutott, akkor rögtön felmérte annak politikai kockázatát, mi lenne, ha a gazdáktól mindennap elkérne egy százast a prognózisért.

De csitt, ne keltsük a hangulatot, hiszen – ahogy a tervezet indoklása fogalmaz – szükséges a meteorológiai tevékenység finanszírozásának korrekt rögzítése „a kor viszonyainak megfelelően”. Ennek a kornak pedig ilyenek a viszonyai. Csak Pintér Sándornak eszébe ne jusson védelmi pénzt szedni a rendőrök járőrözéséért. Kommunikációs kérdés az egész, majd közbiztonsági járuléknak hívják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.