Paranoia

Miközben egyetemi oktatókat bocsátanak el Magyarországon, száz új alkalmazottat vesz fel az Információs Hivatal. Ilyenek ennek a kormánynak a prioritásai. Nem a tudomány, hanem a titkos tudás a fontos. Ez a kormány a jelek szerint nem hisz a nyilvánosan megszerezhető ismeretekben, például azokban, amelyekhez az egyetemeken lehet hozzáférni.

Lázár János a parlamentben alaposan kifejtette, mit figyeltet a kormány külföldön. Például Németországot. Orbán a minap azt mondta, hogy a következő húsz évben összeszereli a magyar gazdaságot a német iparral. Most meg titkos ügynököket küldünk rájuk? Az energiaügyeket is rábízzák a hírszerzésre, Lázár külön kiemelte a titkosszolgálati feladatok közül az EU-n belüli folyamatok követését. Mivel kiemelt ügy, hogy befejeződjék a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás. Tetszik érteni? Ügynököket állítunk a szervezetre, amelynek egyenjogú tagja vagyunk, hogy segítsék megérteni az ottani motivációkat. Hát nem veszünk részt ezeknek az alakításában?

Eddig is tudtuk, hogy ez a társaság imádja a titkosszolgálatosdit. De ez már paranoia. Az orbáni elképzelésben a világ, beleértve a szövetséget, ahol ő fontos tagállam vezetője, merő összeesküvés. Különösen, ha nyilvánosan kifogásolják a politikáját. Akkor a háttérben titkos motiváció (illuminátus,szabadkőműves, kommunista, szocialista, liberális, meleg – nem kívánt törlendő –konspiráció) van. Ennek lelep -lezésére kellenek a milliárdok.

Nem gondoljuk, hogy ne lenne szükség titkosszolgálatokra a világban, ahol létezik a szervezett bűnözés, az állami és magánterrorizmus. Ám az ország jó hírét, energiabiztonságát, polgárai jólétét jelenleg legfőképpen éppen az irányítói veszélyeztetik, és nem is titokban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.