Udvari zene

Puccparádé volt a Művészetek Palotájában szombat este. Bizonyos Leslie Mándoki rendezett ünnepi partit világhírű zenész barátai társaságában. A rendkívüli zenei eseményen megjelent Áder János államfő, Orbán Viktor miniszterelnök, Martonyi János külügyminiszter, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, valamint Edmund Stoiber egykorvolt bajor kormányfő meg egy csomó olyan német vállalat és konszern vezetője, amelyekkel a producer és zeneszerző Mándoki üzleti kapcsolatban állt az elmúlt évtizedekben. Hiába, a muzsika szeretete nagy úr.

Nagy zenész lehet ez a Mándoki, ha el tudta érni, hogy Orbán ne meccsre menjen a csíkos ingjében és a mohersáljában, hanem unikumként egy zenei rendezvényre. Sokan azért nem tudjuk elmesélni, milyen élmény lehetett a buli a MüPában, mert – fájdalom – a Mándoki által előszeretettel mószerolt, most ellenlábas egykori szupergroup, a Locomotiv GT koncertjén jártunk. De semmi baj, nem maradtunk le semmiről, mert Orbánnak nem csupán udvari muzsikusai, de tévécsatornái is vannak. Ezek szorgos és fegyelmezett tudósításaik végén bejelentették, senki ne aggódjon, ha esetleg lemaradt volna a Budapestre csábított világsztárok koncertjéről, később megnézheti a közszolgálati ismétlőcsatornák programjában, mert rögzítették.

Arra pedig, hogy a fél magyar kormány és a hozzá csatlakozó díszes elit kompánia miért pont a Dschinghis Khan zenekarral a hajdani eurodiszkó-világban sikereket elért muzsikus zenéjére gerjed annyira, hogy tökön-babon átgázolva ott legyen, nehezen találtunk magyarázatot. Lehet, hogy csak ízlés dolga.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.