A szerk: Zárótűz

Karaktergyilkos kampány folyik Simor András ellen. Orbán Viktor offshore lovagból offshore spekulánssá fokozta le a jegybankelnököt bő három hete, újra kiadva ezzel az utasítást a lejáratására. 

Volt már ilyen, de a cél ezúttal nem az, hogy lemondásra bírják, hiszen arra már nincs szükség. A cél most megkeseríteni a március elején, mandátuma lejártával távozó Simor búcsúját, hatéves ciklusának eredményeit porrá zúzni, teljesen hiteltelenné tenni a jobboldal első számú közellenségét, aki – egyedüliként – nem volt hajlandó félreállni a kétharmad útjából.

Lázár János kijelenti: Simor nem tisztességes, ügyeskedő, eleve méltatlan a posztjára. A kormánylap szerint egy osztrák nagybank élén lel menedékre az elnök, aki a vagyonbevallásra kötelezett közszereplők közül a leggazdagabb, még Zsiga Marcellnél is többje van. A Fideszből érkezett Domokos László vezette Állami Számvevőszék hat napon belül két sajtótájékoztatón is burkoltan ostorozza a jegybank monetáris politikáját, és nyíltan nevezi törvénysértőnek a gazdálkodását.

Teszi ezt egy kilencezer forintos, rosszul könyvelt tételt pallosként lebegtetve. Negyvenhat eszköz kétnapi amortizációját kérik számon egy 12 milliárd forintos működési kerettel dolgozó intézményen. Az MNB mindent tételesen cáfol, de ez teljesen érdektelen, majd a jövő hétre sebtében összehívott bizottsági meghallgatáson a jegybankelnök élőben védekezhet. A meghallgatást a Fidesz kezdeményezte.

Az értékcsökkenés komoly dolog, ám az amortizáció másokat legalább úgy érint, mint Simort. Az elnök állja az ütéseket, s úgy tűnik, nem vág vissza. És kevés olyan van, ami ennél idegesítőbb az adrenalin függő hatalom számára. Talán csak az, hogy nem tudja, mikor vág vissza mégis.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.