Olvasói levél

Naivok!

Néha úgy érzem, mintha naiv újságírók írnák a Népszabadság cikkeit.

Például, amikor az újságíró győzelemnek állította be, hogy nem lesz 2014-ben regisztráció, mert a Fidesz megrettent. Utána sok elemző magyarázta, hogy ez a Fidesz félelmét jelzi. Nem! A baloldal napok alatt bebizonyította, hogy a Fidesznek nincs mitől félnie. A Fidesz, ha elveszti is a kétharmadot, és kormányzás jogát, utána megbénítja az új kormányt. Olyan „Olaszországgá” válunk, ahol félévente politikai válság lehet.

Az államfő pedig újra és újra kiírja a választást, amire egy idő után a nép el sem megy, vagy beletörődik, hogy inkább a biztos rossz, mint az összevisszaság. Miért gondolom ezt? Bajnai fellépését követően azonnal elmagyarázta az MSZP, hogy ő az igazi erő! Az LMP döntött, hogy nem társul, inkább szakad. Mindenki önmagát akarja megvalósítani.

Egy „kultúrállamban” a vesztes fél még 50,5-49,5%-os eredmény esetén is képes elfogadni a vereséget. Nálunk ez nem jellemző. Amikor Dávid Ibolya 2002-ben az eredményhirdetést követően azonnal és nyilvánosan elismerte a vereséget, megásta a pártja sírját. A Fidesz ellenségnek tekintette, mert nem tudott azonnal elég határozottan acsarkodni.

Vagy most: megnézhetik, hogy miként csinál bohócot a pedagógusokból, a diákokból a miniszterelnök és a minisztere. Visszavonta, vagy részben visszavonta amit „akart”, de a valóság az, hogy nem is akarta teljesen, csak volt miből engedni. Közölte, hogy ez a megállapodás egy év múlva felülvizsgálható. Vagyis látszateredmény! Kirekesztette a HaHa-t, majd a harcos PDSZ-t.

Ez a taktika számos esetben bejött! Ezért aggódom, mikor önök győzelemnek állítják be azt, ami még csak sikernek sem mondható, akaratlanul megtévesztik a baloldalra húzó bizonytalanokat. Mondhatják, hogy nem értek a politikához, az újságíráshoz. Biztosan igazuk van, azonban én ezt így látom „alulnézetből”.

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.