Kabaré

Egyetértünk Orbán Viktorral, aki úgy fogalmazott: „Köszönjük szépen, nagyon jót szórakoztunk, jó mulatság volt, kiírtuk a pályázatot, beadták a cégek, elbíráltuk, szerződni akartunk, aztán nem írták alá. Még egyszer ezt a kabarét nem adjuk elő!”

Erre mi sem lennénk kíváncsiak a továbbiakban, különösen hogy a műsoron épp egy 42 milliárdos közbeszerzés volt. A kormányfő szavai annak beismerését jelentik, hogy a minisztérium képtelen volt lebonyolítani egy lényegében azonnal megtérülő állami beszerzést, és azt is, hogy erre a miniszterelnök szerint az a legjobb megoldás, hogy ezentúl nem lesz közbeszerzés sem. Ha lenyelik a választók egy ekkora üzlet esetében, miért ne nyelnék le később tíz- vagy pár százmilliárd adóforint elköltésekor?!

Illő tisztelettel emlékeztetjük a miniszterelnök urat arra, hogy ezt a kabarét a nemzeti együttműködés új közbeszerzési törvényével ők maguk írták. Biztatnánk, nézzen szét az EU-s pénzekért felelős minisztériumban, s vegye leltárba a bukott vagy billegő projekteket. Az immár negyedjére kiírt, 2,2 milliárdos mentős mentésirányítási tendert, az épp Közbeszerzési Döntőbizottság előtt álló belügyi 112-es projektet, s még sorolhatnánk. Ezek eredménytelensége nemcsak fejlesztéseket hátráltat, hanem uniós milliárdoktól is megfosztja az országot. Ha a közbeszerzési törvény valóban az átlátható tendereket, a tiszta versenyt és az adófizetők pénzének felelős költését garantálja, illő volna megkérdezni Némethné miniszter asszonyt és Vályi-Nagy Vilmos államtitkár urat, hogy ezt miért nem sikerül átültetni a gyakorlatba. Ilyen fiaskó után más országokban a felelősök beadják a lemondásukat. Nálunk a miniszterelnök úgy dönt, inkább kikerüljük a szabályokat. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.