Dankó Rádió

Azt írta tegnap délután a Hirado.hu közszolgálati hírportál a Médiakorrektúra 2012 című konferencia előzetesében, hogy ott szóba kerül a közmédia Budapest-központúságának kérdése –például a körzeti rádióstúdiók jövőjéről szóló beszélgetésben.

A tanácskozás szervezői pontosan tudták, hogy a körzeti rádióstúdióknak egyáltalán nincs jövőjük.

Éppen tegnap erősítette meg egy sajtótájékoztatón Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója, hogy mind az öt körzeti rádióstúdió megszűnik. Eddigi frekvenciájukon magyar nótákat és operettslágereket sugároz karácsonytól a Dankó Rádió. Észrevették ugyanis, hogy a magyar nóta kiszorult a közszolgálati médiából, pedig vidéken sokmilliós tábora van.

2011 júniusában, amikor a Médiatanács megalkotta a Közszolgálati Kódexet, amely a Magyar Nemzeti Közszolgálati Médiaszolgáltatás Alapdokumentuma alcímet viseli, még azt hitték, erősíteni akarják a helyi társadalmak önazonosságát. A kódex hangsúlyozza: a közszolgálati médiumok a lokális hallgatói igényekhez jobban igazodó helyi és körzeti médiatartalmakat is közzétesznek. Bemutatják a helyi közösségek politikai, gazdasági, kulturális és sporttevékenységét. Sőt! Megjelenítik a helyi közügyekben kialakuló nézetek sokféleségét, különös tekintettel az önkormányzatok, a politikai pártok, a civil szervezetek és a lakossági csoportok véleményére. Ezt vésték kódexbe alig egy éve – de meggondolták magukat. Rájöttek közben, hogy a vidéken élők sokmilliós táborának egyáltalán nincs erre szüksége. Sem a nézetek sokszínűségére, sem azokra, akik megjelenítik őket. Nóta köll a vidékieknek, nem vélemény!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.