Csepeli kisdiákok Ábel rengetegében

Iskolánk, a Herman Ottó Általános Iskola 7. osztályos tanulói és négyen pedagógusok Erdélyben tölthettünk négy napot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. „Határtalanul” pályázatának komoly támogatásával.

Láttuk sok más szépség mellett a körösfői református templom kazettás mennyezetét, Józsa János korondi fazekasmester alkotásait, Székelyudvarhelyen az Emlékezés Parkjában 13 nagy magyar történelmi személyiség szobrát, de legalább ilyen nagy élményt adtak a személyes találkozások. Oroszhegyen, Csepel testvértelepülésén a szállásadók mindennap finom erdélyi ételekkel leptek meg bennünket. A falu általános iskolájában, a helyi 7. osztályosokkal futballmeccset játszottunk, a közös táncesten eredetiben láthattuk a székely népviseletet, hallhattuk a helyi népdalokat, táncokat lestünk el az ottani gyerekektől. Megismerkedtünk a Böjte Csaba által létrehozott, hátrányos helyzetű gyerekeket segítő Tamási György Szeretetház neveltjeivel, akiknek ajándékokat is vittünk.

A Gyilkos-tavat, a Békás-szorost és a parajdi sóbányát sem felejtjük el egyhamar.

Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, valamint Csepel önkormányzatának az élményt. Kedvet csinálnék mindenkinek az ilyen kirándulásokhoz.

Visnovitsné Németh Katalin programvezető pedagógus

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.